ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul dorinței Guvernului României de a micșora dependența față de gazul rusesc, Ministerul Mediului are în vedere o repornire temporară a termocentralelor pe cărbune, alături de alte surse de energie alternativă. 
 
„În regim de forță majoră și cu caracter temporar, va trebui să repornim și centralele termice pe bază de cărbune. Această soluție țintește dobândirea independenței într-un termen cât mai scurt, doar până când se vor pune în funcțiune și își vor dovedi sustenabilitatea sistemele din surse regenerabile”, a scris Tánczos Barna, miercuri, pe Facebook

Complexul Energetic Hunedoara a revenit în centrul atenției, iar Termocentrala Mintia, închisă la comandă de Guvern în decembrie 2021 pentru a ține pasul cu Pactul Verde European, ar urma să fie repornită, după ce se vor face 300 de angajări, potrivit unor ziare locale.

„Surse oficiale au declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că toți factorii de decizie din CEH, Garda de Mediu, au fost convocați la București. Și, ceea ce este important, susțin sursele noastre, se merge mai departe cu minele de cărbune din Valea Jiului, care au nevoie de retehnologizare, iar Termocentrala Mintia va fi repornită, chiar și cu un grup energetic. Se vor face 300 de angajări, la Mintia, ceea ce este un lucru îmbucurător”, afirmă presa din județul Hunedoara.