ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență vineri dimineață în spital, la Paris, unde a fost dus cu un avion privat, în urma unui accident vascular cerebral (AVC), conform unor surse de încredere apropiate familiei, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pentru InPolitics.ro

Foarte probabil, Băsescu ar fi suferit AVC-ul pe fondul stresului provocat de sentința de joi, când s-a stabilit definitiv că a colaborat cu fosta Securitate ca poliție politică, urmând să-i fie retrase privilegiile de fost președinte; într-o primă fază, el și-ar fi pierdut brusc auzul, ceea ce a alertat familia. Întrucît au apărut complicații la plămîni, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate. Conform altor surse, săptămînile trecute, Băsescu ar mai fi fost internat în spital pentru cîteva zile. 

Traian Băsescu era și un adept al vaccinării obligatorii cu serurile experimentale Covid. El s-a vaccinat pe 16 ianuarie 2021, invocând motivul că este în vârstă de peste 65 de ani și, ca fost președinte și europarlamentar, are un rol esențial în stat - în opinia sa.

În perioada primului său mandat prezidențial, Traian Băsescu a mai fost internat pentru câteva zile la Viena, în 2006, la spitalul AKH, pentru a fi operat de hernie de disc, ne reamintește Opinia Timișoarei.  În epocă, opțiunea sa de a se trata în străinătate a generat rumori privind mesajul de neîncredere pe care îl transmitea un președinte al României față de sistemul de sănătate din România. 

Acum două zile, Traian Băsescu a primit verdictul final de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a decis că fostul președinte a fost colaborator al Securității comuniste ca poliție politică, în perioada în care era student la Marină. Decizia ÎCCJ este definitivă, însă Băsescu dăduse de înțeles că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). În sentința dată de instanța românească supremă se arăta că acțiunile sale de informator ar fi dus la încălcarea drepturilor și libertăților altor persoane de către regimul totalitar comunist.