ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu pentru B1 TV, fostul președinte Traian Băsescu a susținut că infiltrarea SRI în instituțiile statului a fost un plan pus la punct de un grup cu oameni politici, nu a fost gândirea unui singur om. Băsescu a afirmat și că protocoalele dintre Serviciul Român de Informații și instituții ale statului erau pârghii pentru control, relatează Mediafax.
 
„CIA discuta cu Kovesi și Coldea, uneori asistați de Ghiță, discutau probleme de interes național, după părerea mea. Sunt 64 de protocoale. Câte instituții s-au închinat la SRI? Vă aduceți aminte când mă toca judecătoarea Gîrbovan cu declarații că CSAT să spună ofierii acoperiți din justiție. Acum pot să vă spun: Ce ofițeri acoperiți, când justiția toată era în protocol cu SRI? Asta nu e gândire de Coldea. E mult mai largă și este la nivel de abordare politică generalizată ca SRI să se infiltreze în toate instituțiile statului. Cred că a fost gândită în cerc cu oameni politici, care au facilitat distribuția SRI. Primul element: întâlnirile bisăptămânale între Kovesi, Coldea, Ponta, Dragnea, la care mai venea și Dâncu. (...) Dacă ajungem la concluzia că cineva a pus sub control SRI instituțiile, aici ne aflăm, - o grupare de crimă organizată. Știm semnatarii, acolo unde niște juriștii constată că sunt ilegale în conținutul lor, ne adresăm Justiției", a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte spune că protocoalele au fost folosite pentru a da semnale și pentru a ține sub control instituțiile.

„CSM- semnal, dacă nu sunteți cuminți vedeți ce puteți păți. La CCR- Toni Greblă, care a sărit embargoul la ruși cu ouă de struți. Mergem mai departe: Înalta Curte- șefa Secției de Contencios, care a fost achitată. Toate instituțiile au primit semnalul. CSM, vedeți că vă luăm, Înalta Curte, vă luăm prin brațul de execuție. Cine a fost creierul care a creat sistemul? Președintele României a fost atenționat: i-au luat fratele. Nu era pentru mine, era pentru următorul președinte mesajul", a mai spus Băsescu.