20 ianuarie rămâne în calendar, pentru mulți români, una dureroasă. Trei ani s-au scurs de când, în urma prăbușirii unui avion, a cărui misiune era de a salva vieți, doi oameni au murit, iar alți cinci au ajuns cu răni grave la spital.
 
În urmă cu trei ani,  pe 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion își pierdeau viețile în accidentul aviatic din munții Apuseni, la granița dintre judetele Cluj si Alba. Echipa medicală formată din medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru  și Sorin Ianceu, studenta la Medicină Aura Ion, pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu plecau din București spre Oradea unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Pentru pilotul Iovan și studenta Aura Ion a fost ultimul drum.

După ce avionul la cârma căruia se afla Adrian Iovan s-a prăbușit, atât el cât și Aura Ion au cedat în fața orelor lungi petrecute în frig, a rănilor și a durerii. Copilotul și medicii supraviețuitori au trecut prin clipe de groază.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.La o zi de la tragedie, horenii au ridicat o troiță sus în munte, la locul accidentului, în memoria celor care și-au pierdut viața aici.

Un accident care i-a marcat pe toți cei implicați, sub o formă sau alta, în demersurile de căutare și salvare a victimelor. Un eveniment șocant care a tras mai multe semnale de alarmă.
 
Sora Aurei Ioan, Mariana Ciucă, îi acuză în continuare pe procurori că mușamalizează ancheta, investigație despre care spune că încalcă drepturile părților. Mariana Ciucă spune că li se încalcă drepturile procesuale și nici până azi nu a fost declanașată urmărirea penală față de cei răspunzători de moartea Aurei Ion.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews