ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu al Universității Columbia confirmă că vaccinurile și rapelurile NU FUNCȚIONEAZĂ contra variantei Omicron a noului coronavirus, ne informează un cititor ActiveNews care a tradus un articol pe această temă. Acum trei săptămâni, chiar OMS recunoscuse că Omicronul provoacă simptome mai puțin severe și face serurile Covid mai puțin eficiente. Iar astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) ne-a informat că 68% dintre cazurile confirmate cu Omicron în România fuseseră descoperite la persoane vaccinate cu schema „completă”. Cu toate acestea, vedete ale vaccinismului televizat precum Octavian Jurma afirmau exact contrariul datelor științific demonstrate, înspăimântând poporul că „omicron este ca o rachetă care îi va căuta pe cei nevaccinați”. Doar dacă se vaccinează între timp, adăugăm noi. Pentru a-l liniști pe d-l Jurma, reamintim că „idiot” este un cuvânt din dicționarul explicativ al Limbii Române, însemnând „care manifestă, care denotă nerozie, stupiditate”. Așa cum face un propagandist covidiot care vrea să scoată din nevaccinare un pericol atunci când virusul face ravagii printre vaccinați.

Un studiu danez este dat publicității azi de scriitorul Varujan Vosganian, care demonstrează că temuta „contagiozitate” a variantei Omicron este o adaptare a coronavirusului la a surclasa vaccinarea anti-Covid.

„Concluzie șocantă a unui studiu realizat de o echipă de cercetători  danezi: virusul SARS-CoV-2 se răspândește mai rapid în prezent, prin varianta Omicron,  pentru că a devenit mai bun în ceea ce privește capacitatea de a evita imunitatea dobândită prin vaccinare (!).

Potrivit studiului, la persoanele nevaccinate contagiunea e relativ stabilă (o creștere de 1,17 la Omicron față de Delta), în timp ce la persoanele vaccinate crește de 2,7 ori iar la persoanele cu rapel (booster) de 3,6 ori! 

Concluzia raportului e tulburătoare (citez): „Descoperirile noastre confirmă că răspândirea rapidă a COV Omicron poate fi atribuită în primul rând evazivității imune, mai degrabă decât unei creșteri inerente a transmisibilității de bază.”

Cu alte cuvinte, nu Omicron e mai contagios, ci imunitatea, din cauza vaccinării,e mai slabă. Asta explică de ce  numărul de îmbolnăviri, prin varianta Omicron, a crescut exponențial în țările cu procent ridicat de vaccinați”, a scris Varujan Vosganian, marți, pe Facebook

„Iată concluziile studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, Biroul pentru Statistică din Danemarca și Statens Serum Institut (SSI): https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.27.21268278v1”, a adăugat Vosganian.

Completăm și noi studiul citat de fostul senator ALDE cu un alt studiu danez și cu studiul dintr-un articol tradus de un cititor al ActiveNews:

Un studiu al Universității Columbia confirmă că vaccinurile și rapelurile NU FUNCȚIONEAZĂ contra variantei omicron a noului coronavirus

Un nou studiu al Universității Columbia a constatat că varianta omicron a noului coronavirus este „extrem de rezistentă” la vaccinuri. Acest lucru confirmă faptul că „vaccinurile” nu funcționează împotriva acestei variante, iar administrarea de doze de rapel nu va fi de nici un folos.

Studiul, publicat la 15 decembrie și intitulat „Striking Antibody Evasion Manifested by the Omicron Variant of SARS-CoV-2”, a fost realizat de 20 de oameni de știință de la Columbia University și de la Universitatea din Hong Kong.

„O trăsătură izbitoare a acestei variante este numărul mare de mutații de vârf care reprezintă o amenințare la adresa eficacității actualelor vaccinuri Covid și terapii cu anticorpi”, au scris cercetătorii.

Cercetătorii consideră că mutațiile „extinse” ale variantei Omicron pot „compromite foarte mult” presupusa protecție oferită de „vaccinurile” Covid. Ei cred că varianta Omicron poate chiar neutraliza această așa-zisă protecție.

Studiul a analizat probe de sânge de la persoane complet vaccinate cu cele mai mari patru mărci de vaccin Covid din Occident - Pfizer, ModeRNA, AstraZeneca și Johnson & Johnson. De asemenea, au fost studiate persoane care au făcut un rapel de la unul dintre cele două „vaccinuri” Covid cu ARNm.

Studiul a constatat că a existat o scădere de 21 de ori a cantității de anticorpi neutralizanți desfășurați împotriva omicronului după două doze de „vaccin” Pfizer. Pentru două doze de Moderna, a fost depistată o scădere de 8,6 ori a numărului de anticorpi.

În cazul celor care au fost „complet” vaccinați cu serurile AstraZeneca și Johnson & Johnson, efectul de neutralizare a fost atât de scăzut încât a fost aproape nedetectabil în sânge. Acest lucru confirmă ceea ce mulți au știut de la început, și anume că aceste „vaccinuri” nu oferă practic nici o protecție împotriva variantei Omicron post-vaccinale. (Legat de acest subiect: S-a constatat că vaccinul J&J produce ZERO anticorpi împotriva variantei omicron... vaccinul este acum lipsit de valoare).

Rezultatele studiului sunt „în concordanță cu datele clinice emergente privind varianta omicron, care demonstrează rate mai mari de reinfectare și de pătrundere a vaccinului”, au notat autorii.

Este puțin probabil ca rapelurile să fie de ajutor împotriva omicronului

Atunci când cercetătorii au testat efectul variantei Omicron asupra persoanelor care au făcut doze de rapel ale „vaccinurilor” Covid de la Pfizer și ModeRNA, au constatat că presupusa capacitate de protecție dată de aceste „vaccinuri” era încă semnificativ mai mică atunci când era pusă în comparație cu varianta Omicron.

„Chiar și o a treia injecție de rapel ar putea să nu protejeze în mod adecvat împotriva infecției omicron”, a concluzionat studiul.

Cercetătorul principal, Dr. David Ho, de la Columbia University, a declarat că studiul oferă un avertisment grav în ceea ce privește viitorul Covid-19 și al variantelor sale.

„Nu este prea exagerat să ne gândim că aceasta [COVID-19] este acum la doar o mutație sau două distanță de a deveni panrezistentă la anticorpii actuali”, a scris el în studiu.

Dar, în loc să recomande alternative de protecție împotriva coronavirusului care nu se bazează pe vaccinuri, Ho crede, în schimb, că cercetătorii ca el trebuie să se reunească pentru a afla cum să anticipeze direcția evolutivă a coronavirusului „și să dezvolte agenți care să vizeze elemente virale mai bine conservate”. Acest lucru înseamnă crearea de noi vaccinuri.

Autoritățile de sănătate publică recomandă, de asemenea, ca oamenii să se vaccineze mai mult, în ciuda tuturor dovezilor științifice care arată că acest lucru nu va ajuta. Dr. Anthony Fauci, consilierul medical principal al Casei Albe, a insistat că vaccinările de rapel vor oferi în continuare o protecție extrem de ridicată împotriva spitalizării și a decesului cauzate de varianta Omicron.

„Regimurile noastre de vaccinare de rapel funcționează împotriva variantei omicron. În acest moment, nu este nevoie de un rapel specific variantei”, a declarat Fauci în timpul uneia dintre dările sale de seamă regulate în privința Covid-19, în timp ce îi îndemna pe americani să facă o a treia doză de vaccinuri experimentale și mortale.

„Dacă nu sunteți vaccinați, trebuie să vă vaccinați pentru a vă diminua vulnerabilitatea, iar dacă sunteți vaccinați, faceți un rapel”, i-a îndemnat el pe americani.

Fauci însuși a fost uimit de capacitatea „extraordinară” a variantei Omicron de a se răspândi prin comunități, indiferent de statutul de vaccinare. El a dezvăluit că se așteaptă ca în Statele Unite cazurile de COVID-19 datorate variantei Omicron să se dubleze la fiecare trei zile.

„Cu siguranță, ceea ce ne arată [omicronul] în alte țări [este că se răspândește mai repede decât alte variante] și cred că în curând și în țara noastră”, a declarat Fauci în timpul unui interviu.

„Are o capacitate extraordinară de a se transmite eficient și de a se răspândi. Are ceea ce noi numim un timp de dublare de aproximativ trei zile”, a continuat el. „Și dacă faceți calculele în acest sens, dacă doar câteva procente izolate sunt omicron, foarte curând aceasta va fi varianta dominantă. Am văzut asta în Africa de Sud, o vedem în Marea Britanie și sunt absolut sigur că asta vom vedea și aici, relativ curând.”

Ascultați acest episod Situation Update din „Health Ranger Report”, un podcast realizat de Mike Adams, Health Ranger, care explică cum varianta omicronică post-vaccinală ar putea fi, de fapt, soluția pentru pandemie. VIDEO:
 

Surse:



bioRxiv.org [PDF]


Studiul-mamă îl puteți consulta aici