ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși triplu vaccinat anti-Covid și cu mai multe teste antigen negative, scriitorul Ion Cristoiu a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2 după ce a efectuat sâmbătă un test RT-PCR la Institutul „Matei Balș” din București. Prin urmare, acesta se va autoizola timp de 7 zile la domiciliu. Ion Cristoiu se plângea de o lună de zile că îi curge nasul, apoi, cu trei zile în urmă, a simțit o durere în gât. Medicii au pus aceste modeste simptome pe seama variantei Omicron a noului coronavirus, însă CDC au renunțat la finele anului 2021 la autorizarea provizorie a testului RT-PCR din cauza inexactității lui.

„În spiritul transparenței care-l caracterizează, Ion Cristoiu anunță că a fost depistat pozitiv la testul PCR. Are o formă ușoară, este în izolare la domiciliu timp de 7 zile, de unde va continua activitatea. Amănunte în pastila video”, a transmis Cristoiu Blog pe pagina de Facebook.
 
Cu o zi în urmă, Ion Cristoiu glumea, în jurnalul său video, că „încă speră să aibă Omicron” și anunța lansarea unei noi cărți semnate de el, „Crunta exploatare a sînului Julietei”. VIDEO:

 
Ne întrebăm și noi, luând-o prin deducție logică, ce poate avea distinsul Ion Cristoiu, căruia îi dorim multă sănătate și putere de muncă. Ori vaccinul anti-Covid nu protejează de Covid, ori testele antigen mint (dar chiar așa, trei teste la rând?), ori PCR-ul minte, ori Omicronul nu-i Omicron, ci un simplu guturai cu tulburări de personalitate? Neputând da un răspuns clar, ne mărginim doar să subliniem că, așa cum ActiveNews a relatat încă din 24 iulie 2021, CDC din SUA urmau să renunțe la metoda de diagnosticare RT-PCR, recunoscând, implicit, că testul PCR nu face bine diferența dintre noul coronavirus și virusurile gripale obișnuite. Deși metoda de testare RT-PCR și-a pierdut autorizația în SUA începând din 1 ianuarie 2022, în România ea continuă să fie folosită pe scară largă, ba chiar să constituie „standardul de aur” în diagnosticarea noului coronavirus.