Deși triplu vaccinat anti-Covid și cu mai multe teste antigen negative, scriitorul Ion Cristoiu a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2 după ce a efectuat sâmbătă un test RT-PCR la Institutul „Matei Balș” din București. Prin urmare, acesta se va autoizola timp de 7 zile la domiciliu. Ion Cristoiu se plângea de o lună de zile că îi curge nasul, apoi, cu trei zile în urmă, a simțit o durere în gât. Medicii au pus aceste modeste simptome pe seama variantei Omicron a noului coronavirus, însă CDC au renunțat la finele anului 2021 la autorizarea provizorie a testului RT-PCR din cauza inexactității lui.

„În spiritul transparenței care-l caracterizează, Ion Cristoiu anunță că a fost depistat pozitiv la testul PCR. Are o formă ușoară, este în izolare la domiciliu timp de 7 zile, de unde va continua activitatea. Amănunte în pastila video”, a transmis Cristoiu Blog pe pagina de Facebook.
 
Cu o zi în urmă, Ion Cristoiu glumea, în jurnalul său video, că „încă speră să aibă Omicron” și anunța lansarea unei noi cărți semnate de el, „Crunta exploatare a sînului Julietei”. VIDEO:

 
Ne întrebăm și noi, luând-o prin deducție logică, ce poate avea distinsul Ion Cristoiu, căruia îi dorim multă sănătate și putere de muncă. Ori vaccinul anti-Covid nu protejează de Covid, ori testele antigen mint (dar chiar așa, trei teste la rând?), ori PCR-ul minte, ori Omicronul nu-i Omicron, ci un simplu guturai cu tulburări de personalitate? Neputând da un răspuns clar, ne mărginim doar să subliniem că, așa cum ActiveNews a relatat încă din 24 iulie 2021, CDC din SUA urmau să renunțe la metoda de diagnosticare RT-PCR, recunoscând, implicit, că testul PCR nu face bine diferența dintre noul coronavirus și virusurile gripale obișnuite. Deși metoda de testare RT-PCR și-a pierdut autorizația în SUA începând din 1 ianuarie 2022, în România ea continuă să fie folosită pe scară largă, ba chiar să constituie „standardul de aur” în diagnosticarea noului coronavirus.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews