ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele și regina Suediei, ambii vaccinați cu 3 doze, au fost testați pozitiv la noul coronavirus, în condițiile în care țara lor înregistrează un număr record de cazuri de Omicron, informează Daily Mail.

Palatul a anunțat astăzi printr-un comunicat că Regele Carl al XVI-lea Gustaf, în vârstă de 75 de ani, care este vărul de gradul al treilea al Reginei Elisabeta, și Regina Silvia, în vârstă de 78 de ani, au fost depistați pozitivi la testul Covid-19. 
 
În declarația palatului se arată: „Regele și regina, care sunt complet vaccinați cu trei injecții, au simptome ușoare și se simt bine, având în vedere circumstanțele”.
 
Palatul a mai precizat că familia regală s-a autoizolat și că se fac eforturi pentru a se identifica persoanele cu care membrii acesteia au intrat în contact.
 
Regele Carl, al cărui rol este în mare măsură unul ceremonial, a devenit șeful de stat al Suediei la vârsta de 27 de ani, după ce regele Gustaf al VI-lea Adolf a murit în 1973.

Domnia sa de 48 de ani nu a fost lipsită de controverse.

În 2020, el declara că țara sa a eșuat în gestionarea COVID-19, pentru că a ales să nu instituie lockdown-uri.
 
În 2010, a ajuns pe prima pagină a ziarelor după lansarea unei biografii intitulate „The Reluctant Monarch” („Monarhul reticent”), scrisă de Thomas Sjoberg.

Acesta l-a acuzat că a frecventat cluburi de striptease clandestine împreună cu prietenii săi și că a avut o relație extraconjugală.