ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a cerut în mod oficial consiliului de acordare a premiilor Pulitzer să revoce premiile acordate în 2018 marilor ziare care au relatat despre suspiciunile privind o legătură între campania Trump din 2016 și rușii care au intervenit în competiție, scrie Washington Times.
 
Trump a spus că boardul trebuie să corecteze situația după ce a lăudat The New York Times și The Washington Post. El a citat raportul consilierului special Robert Mueller care nu a găsit nicio dovadă a unei conspirații criminale între campanie și actori ruși, chiar dacă interesele lor s-au aliniat uneori.

"În mod specific, premiul a fost acordat pentru o serie de articole centrate pe teoria conspirației despre coluziunea cu Rusia, acum dezmințită", a declarat Trump într-o scrisoare trimisă în weekend.

"Titlurile în sine au fost extrem de senzaționale și s-au sprijinit foarte mult pe surse anonime nefondate", a scris el. "Ca urmare, publicul a fost privat de un mijloc independent de a evalua credibilitatea acestora, potențialul lor de părtinire politică și sursa cunoștințelor lor".


Trump a subliniat recenta punere sub acuzare a unui avocat din orbita lui Hillary Clinton pentru acuzația de minciună la FBI, spunând că aceasta a dezmințit afirmațiile potrivit cărora campania Trump a avut comunicări secrete cu Alfa Bank, cu sediul în Rusia.

Fostul președinte a spus că, dacă reporterii nu vor renunța de bunăvoie la premii, consiliul Pulitzer ar trebui să le ia înapoi pentru a-și păstra reputația.

"Acest nivel de reverență poartă cu sine o conotație foarte importantă, și anume că reportajul în sine este considerat în mod inerent credibil, bine documentat și demn de încredere", a scris Trump. "Având în vedere această prezumție puternică, există o povară grea pentru a se asigura că aceste lucrări sunt examinate în mod continuu și atent în ceea ce privește veridicitatea informațiilor conținute în ele. Atunci când devine evident că o lucrare câștigătoare a Premiului Pulitzer s-a bazat pe o informare de proastă calitate, dubioasă și vădit falsă - așa cum este cazul de față - Consiliul de Administrație al Premiului Pulitzer trebuie să reacționeze în consecință."