ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump l-a atacat dur pe președintele fraudulos al SUA, Joe Biden, pentru acțiunile lansate în vederea impunerii vaccinării obligatorii. Aceasta este pur și simplu „ne-americană”, pledează Trump, subliniind că nu se opune vaccinării, ci doar obligativității ei. Despre condiționarea libertății prin pașaportul/dovada de vaccinare, Trump se pronunță la fel de tranșant: „Lui Biden nu-i pasă de tine sau de libertățile tale, Stânga lucrează peste program pentru a te CONTROLA”, avertizează fostul președinte al SUA.

TRUMP: „V-am spus că lui Biden nu-i pasă de voi.
Nu-i pasă de voi sau de libertățile voastre. Tocmai a impus vaccinul Covid la 80 de MILIOANE de americani. Ultima dată când am verificat, trăiam într-o țară LIBERĂ.

Stânga lucrează peste program pentru a vă CONTROLA. Mai întâi au vrut să impună MĂȘTILE, iar acum impun VACCINURILE - vă vine să credeți?”, a spus Trump.

A impune vaccinarea este pur și simplu NE-AMERICAN.

Ca și cum nu ar fi fost evident, mă OPUN în totalitate acestui abuz „liberal” care le cere americanilor să se vaccineze. Am nevoie ca cei mai buni susținători ai mei să fie alături de mine chiar acum.

Eu m-am vaccinat, dar fiecare american are dreptul de a lua această decizie pentru sine. Obligativitățile impuse de Biden sunt greșite - a spus că nu o va face. Este un ipocrit.

Este vorba de America, iar LIBERTATEA este o cerință absolută. Sunteți de acord cu mine?”, a transmis Donald Trump, citat de YourNews.com.
 

Război Administrația Biden - guvernatorii anti-vaccin și anti-mască

 
 
Declarația tăioasă a fostului președinte vine după ce un consilier al actualului președinte s-a lăudat că Administrația Biden va trece peste guvernatorii republicani care se împotrivesc obligativității vaccinurilor Covid.

Cedric Richmond, consilier principal la Casa Albă, a declarat că președintele Joe Biden este dispus să treacă peste orice guvernator republican care încearcă să se opună dispozițiilor federale privind obligativitatea vaccinării, potrivit The Epoch Times.

După ce Biden a făcut public un plan de a impune vaccinarea a circa 4 milioane de lucrători federali și colaboratorii acestora cât și vaccinarea sau testarea frecventă a peste 80 de milioane de angajați care lucrează în companiile cu cel puțin 100 de salariați, Richmond a declarat pentru CNN că Administrația Biden este pregătită să întâmpine opoziția Partidului Republican.

În ce îi privește pe „acei guvernatori care se opun, cred că a fost foarte clar din tonul președintelui de astăzi că va trece peste ei”, a spus el. „Și este important. Nu este în scopuri politice. Este pentru a salva viețile americanilor. Și, prin urmare, nu vom lăsa unul sau doi indivizi să stea în cale. Vom acționa mereu în direcția protejării poporului american”. (Declarația pare făcută în același spirit ca cea a premierului Florin Cîțu care spunea că cei care se opun vaccinării sunt „teroriști” și aceste voci trebuie „eliminate”, n.r. Bineînțeles, pentru siguranța d-voastră, dragi români! - n.r.)
 

Republicanii contra-atacă

 

Comentariul lui Richmond ridică semne de întrebare cu privire la modul în care guvernul federal intenționează să încalce voința statelor, în condițiile în care guvernul Statelor Unite este federalist și combină guvernul central cu guvernele statale și locale.

Mai mulți guvernatori republicani au declarat joi, după discursul lui Biden, că se vor opune obligativității vaccinării. În cazul în care guvernul federal va dispune ca Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă să impună testarea sau obligativitatea vaccinării angajaților din sectorul privat, Biden se va confrunta cu o avalanșă de procese.

„Echipa mea de avocați este pregătită să inițieze acțiunea noastră în instanță în momentul în care Joe Biden își va înainta directiva neconstituțională”, a scris guvernatorul statului Dakota de Sud, republicanul Kristi Noem, într-o postare pe Twitter. „Acest exemplu grosolan de intruziune federală nu va sta în picioare”.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, republican și el, a scris că administrația sa va „urma toate opțiunile legale disponibile” pentru a opri ceea ce el a numit a fi o depășire absolut ilegală a atribuțiilor (lui Biden).

Și guvernatorul Doug Ducey din Arizona a declarat că statul său va „riposta” la ordinele federale, spunând că „administrația Biden-Harris lovește în afacerile private și în libertățile individuale într-un mod periculos și fără precedent. Acest lucru nu va rezista niciodată în instanță”.

El a scris: „Această abordare dictatorială este greșită, ne-americană și va face mult mai mult rău decât bine. Câți lucrători vor fi înlăturați? Câți copii vor fi ținuți departe de sălile de clasă? Câte întreprinderi vor fi amendate? Vaccinul este și ar trebui să fie o alegere”.

Republicanul Byron Donalds din Florida a calificat această măsură drept „fascistă și de-a dreptul totalitară”.

„Președintele Statelor Unite pur și simplu nu are autoritatea necesară pentru acest tip de ordin. Nu putem nici măcar să concediem angajații federali pentru că nu-și fac treaba, dar îi vom concedia pentru că nu se vaccinează. Este scârbos. Este o nebunie și, sincer, încalcă libertatea fiecărui lucrător federal, iar acest lucru va duce la acest efect de respingere", a declarat Donalds în timpul unui interviu acordat joi pentru Newsmax

Donalds a spus că, în loc să impună vaccinul, Biden ar trebui să facă testări și să ofere tratamente alternative pentru combaterea virusului.