ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezența unor personalități precum regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase la protestul anti-mască din Piața Universității i-a scos din minți pe neo-marxiști. Este cazul lui Lucian Mândruță, cunoscut pentru modul în care aruncă periodic în spațiul virtual bulgări de înțelepciune ce dau naștere la avalanșe de reacții. Fostul purtător de servietă al lui Silviu Brucan la ProTv și angajat DIGI, vârf de lance al mișcării ”Vrem spitale, nu catedrale”, s-a năpustit asupra artiștilor prezenți la mitingul de sâmbătă, spunând că aceia care iau parte la mitinguri anti-mască și anti-Covid sunt infantili. „Ei ar vrea să treacă mai repede boala asta și, pentru că nu au altă soluție la îndemână, îi dau na-na virusului, măștii sau, direct, guvernului”.  

Formația Proconsul a reacționat la comentariile lui Mândruță, explicând pe înțelesul tuturor de ce oacheșul televizionist este avocatul tuturor măsurilor si restricțiilor care ne afectează.

Prezentăm mai jos textul integral al celor de la Proconsul:

„Revenim la afirmația ilustrului "domn" Mândruță (ghilimelele pot să migreze, nu e neapărat să rămână fidele cuvântului delimitat), precum că《arta și tot ceea ce derivă din aceasta sub formă de spectacole reprezintă un moft al prezentului ce trebuie taxat fără milă》.
Dacă tot e de taxat, să taxăm, pentru că trebuie să existe un motiv (sau, poate mai multe) întemeiat pentru afirmațiile tuturor celor cu un anumit grad de influență, vă invit să aflăm de ce sus-numitul e avocatul tuturor măsurilor si restricțiilor care ne afectează pe toți.
 
Ei, bine, unul dintre motive în cazul de față, e o puternică legătură cu EA, doamna Mândruță:
 
medic neurolog de mare importanță națională (deține funcții de conducere în comitetele și comisiile de neurologie din România; adică e un mic "Dumnezeu", nu mișca mai nimic în neurologia din Romania fără să își dea acordul). Prin urmare, ca orice medic cu acreditări, trebuie să mențină o legătură puternică cu marile companii de pharma - medicamente și aparatură medicală, astfel încât ajungem din nou la dictonul profund românesc: "it's all about the money", pentru că industria farmaceutică nu se pretează la sume mai mici de 5 zerouri, indiferent de costuri (și aici nu vorbim de cele materiale)...
 
În concluzie, există banuiala justificată că singurele "gratuități" din ecuație sunt mizeriile susținute împotriva artistilor și împotriva Mișcării 《Anti-mask》, pentru ca interesul PROFUND FINANCIAR este acela de a se menține toate restricțiile pandemice.
 
Și, cum orice măsură impusă, pentru a fi mai ușor acceptată și văzută ca firească, are nevoie de REPETIȚIE (că nu degeaba avem moștenire dictoane latine de genul "repetitio mater studiorum est"), este nevoie de papagali, care învață și rostesc o frază, fără să o înțeleagă, în speranța că vor primi firimitura de pâine drept recompensă. Și, for the record: nu e vorba de firimiturile din pilda biblică.

Am pus mai jos link-ul articolului cu declarația lui Lucian Mândruta, ca să nu existe bănuiala scoaterii din context.
In rest, să auzim de bine!
Si să nu mai auzim de Mândruta!””
 
 
Și pentru că lecțiile moralizatoare livrate de ani de zile de Lucian Mândruță mustesc în dogme și certitudini pe care le bagă pe gât populației Facebook, să amintim că  personajul devenit as în a lipi etichete unor oameni sau fapte,  ar putea să se înscrie în cursa pentru titlul de ”Rică, fante de Obor”. Presa tabloidă și nu numai, a scotocit prin viața personală, dând la iveală viața aventuroasă a soțului Mândruță. Care și-ar fi înșelat consoarta în timpul căsniciei. Iar una dintre amantele sale ar fi fost o tânără măritată de doar câteva luni.