ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Controversatul Eduard Novak, ministrul Sportului UDMR, a cărui mamă, Margit Novak, s-a remarcat pentru propagandă anti-românească postând online hărți ale „Ungariei mari”, nu a vrut să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, Române”. Totul s-a petrecut în direct la B1, observă ȘPS.

Eduard Novak a fost invitat să comenteze scandalul de la Campionatul Mondial de hochei când hocheiștii maghiari au cânytat imnul secuiesc în loc de cel național. La un moment dat, Dan Bucura, moderatorul emisiunii „Selectiv”, i-a propus lui Novak să recite împreună imnul „Deșteaptă-te, Române”: „O să încep eu, continuați dumneavoastră”.

Când i-a venit rândul, ministrul a preferat să zâmbească, într-un moment stânjenitor de tăcere. Bucura a terminat prima strofă, moment în care Novak a încuviințat din cap și s-a rezumat la a spune „Da, da.”, refuzând să recite din Imnul României.

„Așa ceva te lasă fără cuvinte. Am 24 de ani de presa, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al României!”, a comentat jurnalistul publicând secvența VIDEO: