ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de jandarmi au descins în cursul serii la statuia lui Mircea Vulcănescu aflată în Piața Sf. Ștefan din Sectorul 2 al Capitalei, amenințată până la orele dimineții cu demolarea, pentru a-l legitima pe marele filosof-martir, fără să știe că buletinul i-a rămas la Aiud, unde se află mormântul lui necunoscut.

În cautarea unui dialog de tip Avram Iancu - unguri la statuie, forțele masive de jandarmi au reținut un grup de tineri care se afla într-o atmosferă de reculegere la bustul filosofului-martir, apărat azi la Primăria Sectorului 2 inclusiv de importanți membri ai Academiei Române. Astfel, vicepreședintele Academiei Române, istoricul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii, a afirmat tot astăzi într-o emisiune de la TVR Cultural că este dispus să dea în judecată pe oricine mai atentează la statuia și memoria marelui gânditor român. Iată, poate să înceapă cu Jandarmeria Română, care a împiedicat brutal onorarea memoriei și sacrificiului mucenicului Bisericii Ortodoxe Române, care îl are pe listele de neomartiri ce urmează să fie canonizați în 2025.

FOTO de la acțiunea cultural-religioasă întreruptă violent de Jandarmeria Română cu încălcarea Constituției României și a legilor privind dreptul la liberă exprimare și dreptul la exercitarea liberă a credinței:

 

Cunoscutul activist civic și avertizor public Luis Bratu de la Legitimă Apărare, a reușit să filmeze o parte din intervenția abuzivă a Jandarmeriei, care a luat din nou Cultura Română și susținătorii ei cu duba, pentru a-i arunca împreună în beciurile Secției 8 ca pe ultimii infractori. Rușine, Jandarmeriei! Iată imaginile filmate de Legitimă Apărare:

VOM REVENI CU DETALII.