ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:00 Președintele Iohannis a trimis un mesaj de condoleanțe adresate omologului său de la Moscova și poporului rus, informează administrația prezidențială. Iată textul:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj Președintelui Federației Ruse, domnul Vladimir Putin, în urma incendiului care a avut loc în centrul comercial „Zimniaia Vișnia”, din localitatea Kemerovo.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat condoleanțe Președintelui Vladimir Putin, familiilor îndoliate și poporului rus, ca urmare a tragicului incendiu, în urma căruia și-au pierdut viața numeroase persoane, printre care și copii. De asemenea, Președintele României a transmis urări de însănătoșire grabnică victimelor incendiului care au fost evacuate și salvate”, arată mesajul administrației de la Cotroceni.

Știrea inițială

 

„Focul nu ține cont de loc, de nație, de limbă. Lovește nemilos și lasă în urmă scrum. Devorează vieți și maltratează suflete”. Acesta este mesajul postat pe Facebook de Asociația Colectiv GTG 3010, care, într-un gest de solidaritate cu victimele incendiului de duminică, din Rusia, soldat cu cel puțin 64 de morți și zeci de rănți, va depune flori și va aprinde lumânări, în această seară, în fața Ambasadei Rusiei la București.

Evenimentul este organizat de Asociația Colectiv GTG 3010 și de comunitățile Facebook Rezistența, Inițiativa România și Corupția ucide, scrie HotNews.

Pe Facebook a fost creată o pagină specială, intitulată „Kemerovo, suntem alături de voi”, în care se spune: 


„Duminică un incendiu a izbucnit intr-un centru comercial din Kemerovo, Siberia. Până acum au fost declarate 64 de victime care au plătit cu viața, majoritatea copii. Bucureștiul știe cum este să trăiești o asemenea tragedie, am suferit și noi în octombrie 2015 când Clubul Colectiv a ars. Bucureștiul știe ce înseamnă suferința pentru sutele care și-au pierdut acolo oameni dragi, pentru noi toți, ceilalți, care asistăm neputincioși cum legile sunt incălcate sau eludate și acest lucru costă vieți omenești.

Dar înainte de a vorbi despre ce anume a făcut posibilă o asemenea tragedie, înainte de toate este durerea. Kemerovo, Bucureștiul este alături de voi. 

Vom depune flori pe trotuarul Ambasadei.

Dumnezeu să îi odihnească pe nevinovații care au pierit în flăcări”.
 
Autoritățile de la Moscova au declarat 28 martie zi de doliu național pentru victimele tragediei din orașul siberian Kemerovo, anunță presa rusă.