ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Modelul Stéphanie Dubois, în vârstă de 39 de ani, a murit duminică, 23 mai 2021, de hemoragie cerebrală, la două săptămâni după ce se vaccinase în Cipru cu serul experimental Covid produs de AstraZeneca, după cum a relatat ActiveNews într-un articol anterior.

Problema este că pe măsură ce făcea postări despre agravarea stării ei de sănătate, Facebook începea să o marginalizeze, cu suspiciunea că răspândește știri false despre vaccinuri, într-un dispreț total față de situația reală a acestei persoane.
 
 
 
Pe 6 mai, Dubois spunea pe Facebook că s-a vaccinat, deși nu suportă acele de seringă și nici de data asta nu a avut un sentiment mai bun. „Oricine zice că vaccinul se face pe nesimțite vă spune gogoși. L-am urât și chiar și acum mă simt oribil”, se confesa femeia.
 
 
 
O săptămână mai târziu, vineri 14 mai, ea anunța că trebuie să își amâne un eveniment programat în Cipru, din cauză că i se făcuse rău și căzuse la pat. Simptomele erau: tremurici în tot corpul, blocarea articulațiilor, senzație copleșitoare de frig, dificultăți de respirație, amețeală și dureri de cap persistente. Inițial, a crezut că a făcut Covid-19, dar și-a făcut testul, care a ieșit negativ, concluzionând că problema i se trăgea din altă parte. Ea își cerea scuze fanilor care cumpăraseră în totalitate bilete pentru evenimentul a cărei protagonistă ar fi trebuit să fie în câteva ore și anunța că se duce să își facă analize complete de sânge.
 
 
În aceeași zi, a revenit cu o postare în care își informa fanii că rezultatele analizelor indicau un nivel ridicat al leucocitelor din sânge, pe care medicii nu îl puteau explica. Urma să fie ținută sub observație de vineri până duminică și începea să-și pună problema unei reacții adverse după vaccinare sau a unei posibile alterări a sistemului imunitar, care să o fi făcut vulnerabilă la o îmbolnăvire cu ceva din afară. Starea ei era una de completă epuizare fizică, lipsă de vlagă, dureri în tot corpul și slăbirea articulațiilor. Se arăta optimistă, declarându-se într-o stare mai bună decât fusese de dimineață, când trăsese o sperietură soră cu moartea. Anunța că și-a contramandat agenda pentru următoarea săptămână și că îi va lua un timp să se repună pe picioare.
 
 
Cu 6 zile în urmă, Dubois posta pe Facebook că se simte obosită, că a mai făcut câteva analize și că are aceeași senzație negativă în privința acelor de seringă.
 
 
 
În comentarii la postarea respectivă, Dubois se arăta uimită să constate că rețeaua lui Zuckerberg i-a restricționat în mod inexplicabil capacitatea de a se alătura grupurilor de Facebook, deși nu postase recent nimic pe grupurile în care era membră cu vechime. „Poate din cauză că ultimele două postări ale mele au fost despre Covid?”, se întreba ea, arătând că nu răspândește „discurs al urii” contra vaccinurilor și nici nu-i îndeamnă pe alții să nu se vaccineze, ci doar mărturisește despre sine că are efecte adverse grave, care pot apărea la unele persoane.
 
Se pare că pentru Facebook „filmul” bate viața. „Filmul” în care vaccinurile sunt sigure și eficiente și „beneficiile depășesc riscurile”, dar nu pentru toată lumea. „Filmul” în care Zuckerberg este un erou al propagandei despre „salvarea” lumii prin vaccinare. Am văzut că scepticii vaccinării nu mai au loc pe Facebook, dar nici vaccinații nu-și mai pot spune cuvântul?
 
 
Se pare că, din păcate, moartea a avut ultimul cuvânt, și poate că algoritmii Facebook ar trebui să învețe că de la vaccin se mai și moare. Fotograful de modă Christopher Stavrinides a anunțat recent pe un grup de modele din Cipru - poate chiar unul dintre cele în care i se interzisese accesul bolnavei - că Stéphanie Dubois a murit duminică, 23 mai 2021, după ce se aflase în comă în urma unei reacții adverse severe la „vaccinul” Covid, care a cauzat afectarea trombocitelor și hemoragie cerebrală.
 
„Am avut plăcerea să o întâlnesc și să lucrez cu Stéphanie în urmă cu vreo doi ani de zile. M-a impresionat că muncea din greu pentru a crea fotografiile pe care doream să le obținem. Pe lângă faptul că era frumoasă, era și o persoană agreabilă.
 
Odihnește-te în pace, Stéphanie! Îți vom duce cu toții dorul”, a scris fotograful de modă Christopher Stavrinides pe un grup de modelling din Cipru.