ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă un deces subit: un bărbat în vârstă de 45 de ani, angajat al super-magazinului Auchan din Pitești, a murit joi, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă. Ambulanțierii l-au găsit în stop cardio-respirator și au întreprins manevrele de resuscitare, din păcate fără nici un rezultat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a anunțat că un echipaj SMURD de prim ajutor calificat și echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă au intervenit pentru a acorda asistență medicală unei persoane care prezenta o stare de rău, scrie agenția Agerpres, citată de Știri pe Surse.

„Paramedicii SMURD ajunși la fața locului au constat că persoana se afla în stop cardio-respirator și au început manevrele de resuscitare. Bărbatul de 45 de ani, din păcate nu a răspuns acestor manevre, declarându-se decesul”, au comunicat reprezentanții ISU Argeș.

Polițiștii din Pitești au deschis o anchetă în acest caz.

„În jurul orei 18,00, polițiștii au fost sesizați că un bărbat a decedat la locul de muncă de la un centru comercial. În continuare, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei, cauza decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Conform aceleiași surse, vor fi sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș cu privire la eveniment.
 
În județul Argeș au mai fost consemnate de presă alte 3 decese subite, petrecute în circumstanțe similare: cel al jurnalistului Marius Huțanu (48 de ani), cel al asistentei Nicoleta Pantea (58 de ani, triplu vaccinată anti-Covid) și cel al studentei Alexa Elena Rizu (23 de ani).

În ultima vreme s-au înmulțit decesele subite ale persoanelor tinere sau în putere (se observă o incidență crescută la grupele de vârstă 20 - 30 de ani și 40 - 50 de ani), având toate un tipar similar: infarct, leșin, stop cardio-respirator, imposibil de resuscitat. Acestea survin în mare parte fie în timpul somnului sau când persoana se află singură în casă, fie în timpul serviciului sau imediat după ieșirea din tură. Din păcate, aceleași simptome s-au manifestat și la persoane aflate la volan, ceea ce a determinat accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești.