ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș a cărui mamă, dublu vaccinată în ultimul trimestru de sarcină, s-a născut sângerând pe gură și pe nas și a murit a doua zi după naștere, potrivit unui raport recent transmis de o "autoritate de reglementare" străină către Sistemul de raportare a reacțiilor adverse la vaccinuri al guvernului american, relatează LifeSiteNews.

Băiețelul s-a născut în dimineața zilei de 6 octombrie 2021, după ce mama sa a primit două doze de vaccin Moderna pe 19 iulie și 13 august. El era așteptat pe 15 octombrie, dar a fost adus pe lume la spital, cântărind 2.800 de grame după un travaliu marcat de bătăi instabile ale inimii fetale.

"Medicul a spus că, după ce bebelușul s-a născut, s-a auzit un strigăt. Când cordonul ombilical a fost tăiat pentru îngrijirea nou-născutului, personalul de îngrijire a constatat că pacientul avea simptome de sângerare bucală și nazală și a cerut imediat medicului pediatru să îl intubeze și să îi administreze oxigen, iar acesta a fost internat la NICU", potrivit raportului primit de către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) la 18 noiembrie de la o agenție de sănătate străină neidentificată. "În NICU, rezultatul examinării sale a arătat o coagulare anormală a sângelui, hemoragie pulmonară [sângerare acută din plămâni] și disfuncție cardiacă".

Potrivit raportului VAERS (nr. 1879991) privind decesul survenit în urma "expunerii transplacentare" la vaccinul cu ARNm, nu se știe dacă a fost efectuată o autopsie și nu a fost raportată cauza decesului, dar tatăl sugarului a suspectat că acesta ar avea legătură cu vaccinul.

Decesul sugarului este unul dintre cele 52 de decese raportate din cele 30.550 de evenimente adverse înregistrate de VAERS pentru copiii cu vârsta sub 17 ani la data de 3 decembrie.

Printre celelalte rapoarte se numără:

  • Un alt nou-născut care aștepta să fie externat din spital, a dezvoltat brusc probleme după ce mama sa a primit o a doua doză de vaccin Pfizer pe 9 septembrie. În decurs de 24 de ore, bebelușul a prezentat o scădere semnificativă a ritmului cardiac, un nivel scăzut de oxigen în sânge care i-a provocat o culoare albastră și a dezvoltat dificultăți de supt și înghițit. O ecografie a capului său a dezvăluit cheaguri de sânge la nivelul creierului care "nu erau prezente înainte de vaccinare", potrivit raportului VAERS, care concluzionează că bebelușul a fost transferat la un nivel superior de îngrijire pentru evaluare neurologică.

  • Un raport privind o fetiță de cinci ani din Iowa, care avea condiții de sănătate subiacente, dar care se simțea bine, se numără printre cele adăugate recent la VAERS. Ea a fost vaccinată cu Pfizer pe 18 noiembrie și a fost monitorizată în spital. A fost externată din spital o zi mai târziu, dar tatăl ei a găsit-o fără puls și fără respirație. Ea murise pe neașteptate în timpul nopții, la trei zile după vaccin.

  • O fetiță de 11 ani din statul Georgia a murit în aceeași zi în care a fost vaccinată cu vaccinul Pfizer destinat copiilor de peste 12 ani. În raportul VAERS nu a fost precizată nicio cauză.

  • Un băiat în vârstă de opt ani din Wyoming, care era "complet sănătos și activ" înainte de a primi o primă doză de vaccin pediatric COVID de la Pfizer, a fost spitalizat într-o unitate de terapie intensivă cu miocardită, o afecțiune inflamatorie a inimii care pune în pericol viața, două zile mai târziu, în noiembrie.

  • O fetiță în vârstă de 10 ani din Oregon, anterior sănătoasă, a dezvoltat dureri în piept și a avut dificultăți de respirație și a fost spitalizată pentru miocardită la patru zile după ce a primit vaccinul Pfizer. 

  • În septembrie, un tânăr de 14 ani din Carolina de Nord a primit o primă doză de vaccin Pfizer, iar a doua zi saliva, nu putea decât să mormăie atunci când vorbea și se afla într-o "stare alterată" la școala sa, când a fost chemată o ambulanță și a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu un accident vascular cerebral și a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta cheagul din creier.

  • Un copil de 13 ani din Maryland a suferit un atac de cord fatal la 15 zile după ce a primit a doua doză de la Pfizer.

  • O fetiță de nouă ani din sudul Californiei a avut o criză de 30 de secunde la aproximativ un minut după ce a primit prima doză de vaccin COVID în noiembrie.

Printre alte raportări recente către VAERS se numără decesul unui băiat de doi ani din Alaska în urma vaccinării cu COVID. Raportarea decesului acestuia a apărut pentru scurt timp în rapoartele postate pe VAERS. În înregistrare se spunea că băiatul "a început să sângereze pe gură, ochi, nas și urechi la șase ore de la vaccinare" și a murit în aceeași seară. Raportul a apărut pentru scurt timp pe site-ul VAERS în ziua de luni, de Ziua Recunoștinței, într-un lot de 14.529 de înregistrări care au fost descărcate, potrivit unui site de analiză VAERS gestionat de un urmăritor de date anonim. Rapoartele retractate au fost apoi reîncărcate pe site la 3 decembrie, dar înregistrarea privind moartea copilului de doi ani nu se afla printre ele.

Deși niciun vaccin COVID nu a fost autorizat pentru copii de doar doi ani, sunt înregistrate numeroase rapoarte de vaccinări accidentale ale copiilor cu doze pentru adulți sau copii care au primit din greșeală vaccinul COVID în locul altor vaccinuri pentru grupa lor de vârstă. De exemplu, un frate și o soră de patru și cinci ani au primit amândoi vaccinuri COVID cu doze pentru adulți în loc de vaccinuri antigripale de la o farmacie Walgreens și au dezvoltat ulterior complicații cardiace, caz despre care a scris și ActiveNews aici.