ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 11 noiembrie, un tribunal federal a ordonat Departamentului de Justiție (DOJ) să înceteze extragerea și examinarea datelor din telefoanele aparținând fondatorului Project Veritas, James O'Keefe, potrivit Epoch Times.

Ordinul judecătoarei Analisa Torres de la Curtea Districtuală a Districtului Sudic din New York precizează că, până la 12 noiembrie, Departamentul de Justiție "va confirma prin e-mail că a întrerupt extragerea și examinarea conținutului telefoanelor petiționarului O'Keefe".

Aceasta vine după ce O'Keefe a depus o moțiune pe 10 noiembrie pentru numirea unui maestru special - o denumire folosită adesea pentru persoanele care fac o muncă pur investigativă.

În plus, Torres a dispus ca DOJ să furnizeze instanței un răspuns la moțiunea lui O'Keefe până la 16 noiembrie, iar O'Keefe să furnizeze instanței răspunsul său, dacă există, până la 19 noiembrie.

Casa lui O'Keefe din Westchester County, New York, a fost percheziționată la începutul zilei de 6 noiembrie de către FBI. Ulterior, acesta a confirmat raidul.

"Se bătea la ușa mea, m-am dus la ușă să răspund și erau 10 agenți FBI cu un berbec, cu lumini albe orbitoare. M-au întors, m-au încătușat și m-au aruncat pe hol", a declarat O'Keefe pentru Sean Hannity de la Fox News pe 8 noiembrie. "Eram parțial îmbrăcat în fața vecinilor mei. Mi-au confiscat telefonul. Mi-au percheziționat apartamentul".
 

Fondatorul Project Veritas anunțase anterior, într-o declarație din 5 noiembrie, că locuințele actualilor și foștilor angajați ai Project Veritas au fost percheziționate de agenții FBI.

Un purtător de cuvânt al FBI a declarat pentru The Associated Press în aceeași zi că agenții au desfășurat o "activitate de aplicare a legii autorizată de instanță" la un apartament din Manhattan și la o adresă din Mamaroneck, în comitatul Westchester, New York. Purtătorul de cuvânt nu a părut să comenteze dacă perchezițiile au legătură cu Proiectul Veritas.

În aceeași declarație, O'Keefe a afirmat că Departamentul de Justiție - în special Procuratura Statelor Unite pentru Districtul Sudic din New York - pare să investigheze presupusul furt al unui jurnal al lui Ashley Biden, fiica președintelui Joe Biden, despre care a scris și ActiveNews aici.

"Nu știm dacă a fost așa, dar se pune întrebarea: în ce lume este investigat presupusul furt al unui jurnal de către FBI-ul președintelui și de către Departamentul de Justiție al acestuia? Un jurnal! Această anchetă federală miroase a politică. Project Veritas nu a amenințat niciodată și nici nu s-a angajat în vreun comportament ilegal", a declarat O'Keefe.