ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul caricaturii cu Simona Halep din revista Charlie Hebdo este departe de a se fi încheiat. După ce revista de satiră a publicat un editorial semnat de Laurent Sourisseau, zis Riss, redactor șef al Charlie Hebdo, în care erau încondeiați Cioran și Eliade și era deplânsă „moartea umorului” în Europa, inclusiv în România, care nu a înțeles „umorul” desenului cu Halep, un jurnalist român a trimis o replică pe adresa autorului. Jurnalistul Gabriel Stănescu, fost consul al României la Marsilia, îl acuză pe redactorul șef al Charlie Hebdo că a profanat imaginea acestor mari intelectuali români, printr-un gest josnic. Stănescu spune că, deși editorialul din Charlie Hebdo reproșează Europei că și-a pierdut umorul, cel care a  îngropat adevăratul umor, pentru a transmite doar mesaje de ură și pentru a și vinde mai bine subproducția jurnalistică este chiar  Laurent Sourisseau.


Publicăm textul integral postat pe Facebook de jurnalistul Gabriel Stănescu: 

In atenția 
 
Dlui. Laurent Sourisseau, zis Riss, redactor sef Charlie Hebdo

Am citit arogantul dumneavoastră articol « Eu nu sunt Charlie Halep », publicat în Charlie Hebdo și sunt siderat de ignoranța dumneavoastră, de lipsa de cultura. Îi insultați pe Mircea Eliade și Emil Cioran ("hazliul Eliade" - cel mai important istoric al religiilor și "mascariciul Cioran" - un filozof al pesimismului, scriitor, creator de limba franceza! / probabil lipsa culturii, nu v-a permis sa insultati si alte mari personalitati de origine româna, care au trait în Franta, precum Brâncusi, Ionesco, Tzara etc.). Nu este important faptul ca ar fi fost români. Ei au lasat opere remarcabile pentru cultura universala. Va permiteti sa va bateti joc de o sportiva reper, numarul 1 mondial, în domeniul ei, care a câstigat trofee, inclusiv Roland Garros, muncind enorm si corect, fara sa faca apel la meldonium sau la alte metode interzise, o calificati « tiganca », insultându-i, în general, pe români. Dar a profana imaginea acestor mari intelectuali, este un gest josnic.
In acelasi timp, falsificati realitatea, spunând ca acesta "caricatura” vizeaza prejudecatile francezilor. Nu, domnule, nu, nici vorba – autorul Felix, cu acordul redactiei a avut intentia evidenta de a-si bate joc de Simona Halep si de români, în general. Daca ar fi vrut sa amendeze stereotipurile publicului francez, plasa dialogul între doi spectatori, dar el a pus vorbele « Fiare vechi » în gura Simonei Halep. Atentie, aceasta nu este parerea francezilor, în general, despre români (Halep), ci doar a redactiei CH! Pe situl WTA, se poate verifica, nenumarati francezi au avut comentarii elogiose dupa victoria Simonei în finala de la Roland Garros!
Am vazut ca sunteti descendentul unui angajat la pompe funebre. Faceti cinste acestei meserii. Ati îngropat umorul, spiritul, bunul simt, cultura minimala, deontologia jurnalistica, pentru ca dumneavostra tipati pentru libertatea de expresie, dar ignorati total RESPONSABILITATEA actului jurnalistic. Evocati Uniunea Europeana / Europa umorului, dar dumneavostra ati îngropat adevaratul umor, adevaratul spirit umoristic, pentru a transmite doar mesaje de ura, promovati rasismul, utilizati stereotipuri grobiene, insultati fara oprire, fara umor, fara spirit, numai pentru a aduce noi controverse, pentru audienta, pentru a va vinde mai bine subproductia jurnalistica, aproape de faliment. Cel putin de cel moral.
Dumneavoastra, cu o istorie de extrema stânga, ati devenit extrem de bogati, dupa atacurile teroriste, si va permiteti sa insultati pe oricine, cu o aroganta mizerabila.
Am fost Charlie, pentru ca nimic nu justifica o crima împotriva libertatii de expresie, dar astazi, când constat absenta totala a RESPONSABILITATII JURNALISTICE, afirm cu fermitate « Nu sunt Charlie » !”