ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă tabără de carantină COVID pentru călătorii nevaccinați a fost deschisă în Australia, fiind prevăzută să poată găzdui până la 1.000 de „oaspeți” până în aprilie, informează LifeSiteNews.

Controversata unitate de carantină, numită „Queensland Regional Accommodation Centre” sau „Wellcamp”, este situată în afara orașului Toowoomba, la aproximativ o oră de mers cu mașina față de Brisbane, capitala statului Queensland.
 
Complexul găzduiește deja 500 de paturi, alte 500 urmând să fie gata până la începutul lunii aprilie.   
 
Primul grup mic de călători internaționali nevaccinați, mai puțin de 10, a fost transportat acolo sâmbătă cu autobuzul de la un hotel de carantină din Brisbane, după ce a sosit cu avionul din Noua Zeelandă, potrivit ABC News Australia.
 
Vizitatorii vor trebui să își plătească singuri șederea de două săptămâni, potrivit 9News Australia

 
În prezent, doar călătorii nevaccinați vor fi trimiși acolo, deoarece călătorilor complet vaccinați nu li se mai cere să stea în carantină. Călătorii complet vaccinați trebuie doar să prezinte dovada unui test rapid antigen negativ făcut în primele 24 de ore de la sosirea în țară. 
 
Luni, premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat că țara sa își va redeschide granițele pentru toți deținătorii de vize și călătorii internaționali vaccinați începând cu 21 februarie. 
 
Australia este una dintre primele țări din lume care a construit și a folosit așa-numitele tabere de carantină, iar Wellcamp este al doilea astfel de loc care a ajuns pe prima pagină a ziarelor. Primul lagăr Covid australian a fost Howard Springs, depsre care puteți citi aici: