ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Cotoc, un protestatar împotriva restricțiilor excesive, care a susținut manifestații în Arad și Timișoara, este cercetat de către Direcția de Asistență Socială, serviciul Protecția Copilului din cadrul Consiliului Local Arad, după ce a luat atitudine împotriva traumatizării elevilor în școală prin obligarea lor de a purta mască pe toată durata orelor de curs, inclusiv la sala de sport. Deoarece fiul lui s-a simțit rău de la mască, Vasile Cotoc a cerut să fie lăsați copiii la școală fără mască. El a protestat la școală și la primărie, iar acum Protecția Copilului Arad îl investighează și el se teme că, de fapt, s-ar căuta un pretext pentru a-i fi luat copilul din grijă, prin decăderea din drepturile părintești. 

Iată ce apel face acest român cu atitudine civică și preocupat de soarta copilului său, care nu a tăcut în timp ce micuții erau siliți să poarte mască și, unii dintre ei, să aibă grave probleme de sănătate din această cauză sau chiar să moară:
 
„Bună, aici explic ca cei de la Protectia Copilului Arad incearca sa ma intimideze si totodata incearca sa adune dovezi false impotriva mea, eu aproape in fiecare zi boicotez in fata primariei inpotriva restrictiilor care sint in toata tara. Si in data de 08.06.2021 au fost la mine acasa, se poate vedea pe pagina mea de Facebook”, a scris arădeanul într-o postare de miercuri. 
 
El fusese invitat azi în cursul dimineții de Direcția de Asistență Socială, Serviciul Protecția Copilului și a Familiei din cadrul Consiliului Local Arad, pentru „clarificarea situației minorului Cotoc Lucas Vasile”, cu rugămintea de a fi prezent și copilul. 

Cu o zi înainte, el a dat următoarele detalii:

„Rog Diaspora si cei din Romania sa ma sprijine financiar ca sa merg mai departe cu lupta impotriva sistemului „protectia copilului, politia locala si alte institutii de stat care abuzeaza fizic sau psihic oamenii”.

Va promit ca daca voi avea acces la resurse financiare voi lupta pina la capat si poate voi fi primul caz care a luptat si in istanta si fizic impotriva sistemului corupt din institutiile statului Roman.

Schimbare incepe de la noi.

Noi poporul putem deveni o putere impotriva sistemului corupt din institutiile statului roman.

Fie Ca Bunul Dumnezeu Sa Ne Dea Intalepciune, Dragoste si Rabdare, Amin
 
Cec Bank
Cotoc Vasile Irinel 
Cod Iban: RO74CECEB00008RON1099258”, a scris Vasile Cotoc, marți, în prezentarea clipului de pe Facebook, pe care îl puteți urmări în deschiderea acestui articol.
 
Arădeanul a revenit miercuri după-amiază cu o a doua filmare, din parc, unde în cadru apare și fiul său, un copil absolut normal, care se bucură să facă sport, dar și să-și apere drepturile alături de tatăl său. Îi puteți vedea pe amândoi mai jos: