ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un recrut al pușcașilor marini americani în vârstă de doar 18 ani a murit subit în timpul antrenamentului de bază, potrivit westernjournal.

Recrutul Javier F. Pong „a devenit brusc inconștient și nu a mai reacționat" în timpul antrenamentului din 27 septembrie de la Camp Pendleton, potrivit unui comunicat al Corpului Pușcașilor Marini obținut sâmbătă de Associated Press.

Nativul din New Mexico a murit ulterior la Spitalul Naval Camp Pendleton.

Cauza decesului nu a fost dezvăluită. Comandantul general al Depozitului de Recruți al Corpului de Infanterie Marină din San Diego promite o anchetă privind moartea recrutului.

„Suntem foarte întristați de moartea prematură a lui Pfc. Javier Pong. Acesta se antrena pentru a deveni un pușcaș marin al Statelor Unite. Ne-am angajat să îi onorăm memoria, să îi sprijinim pe cei alături de care a servit și să investigăm cauza morții sale pentru a ne asigura că putem transforma în siguranță civili în pușcași marini și să păstrăm încrederea poporului american” a declarat generalul de brigadă Jason Morris.

Căpitanul Joshua Collins a precizat pentru Los Angeles Times că Pong se afla în a opta săptămână a programului de pregătire. S-au așteptat 11 zile pentru a anunța public decesul recrutului.

Întârzierea a fost „din dorința de a oferi familiei timp pentru a plânge", a indicat Collins pentru Los Angeles Times.
 
 

Un necrolog de la casa funerară l-a identificat pe tânăr ca fiind un creștin devotat care ținea cu tărie la obiectivul de a deveni pușcaș marin.

„Javier era un creștin credincios care mergea la biserică în fiecare duminică și miercuri și era implicat în activitățile bisericii", scria în necrologul tânărului de 18 ani. Twitter: