ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse i-a mustrat pe cei ce refuză să se injecteze cu serurile experimentale Covid, făcându-i păcătoși și avertizându-i că vor trebui să-și ispășească păcatul tot restul vieții, pe fondul campaniei naționale de vaccinare cu produsul autohton, Sputnik V. În Rusia Biserica se află într-o relație de subordonare față de stat, același stat care produce „vaccinul-minune”.

Vorbind la televiziunea de stat, Mitropolitul Ilarion, șeful departamentului pentru relații externe al Patriarhiei Moscovei, a declarat că cei ce refuză vaccinarea anti-Covid comit „un păcat pe care vor trebui să-l ispășească pe tot parcursul vieții lor”.

„Întâlnesc zilnic situații în care oamenii vizitează un preot pentru a se spovedi că au refuzat să se vaccineze - ei sau apropiați ai lor - și au provocat, fără să vrea, moartea altcuiva”, a plusat fața bisericească.

„...Păcatul este să te gândești la tine însuți, dar nu și la o altă persoană. Suntem responsabili - fiecare dintre noi - nu numai pentru noi înșine și nu numai pentru cei dragi nouă, ci și pentru toți cei care intră în contact cu noi”, conchide ierarhul rus, citat de agenția Reuters și RT.com.

După cum ActiveNews a relatat anterior, un stareț rus a impus vaccinarea obștii mănăstirii Valaam. Astfel de derapaje se întâmplă și în lumea laică, instituțiile și companiile din Moscova fiind nevoite să își suspende pe termen nedefinit angajații ce refuză să fie injectați cu seruri experimentale Covid.
 
Ați crede că siguranța cu care autoritățile impun orbește vaccinarea în masă a rușilor e dată de „calitatea” vaccinului Sputnik V? Nicidecum: ca orice ser experimental, și acesta a produs numeroase reacții adverse și chiar decese. Poate cel mai răsunător e cazul unui rus scos pe targă chiar din centrul de vaccinare... Cu toate astea, inocularea merge „glorios” înainte la Moscova - de acum, chiar și pentru minorii între 12 și 17 ani. Recolta se va vedea (până) la toamnă!
 
Ne întrebăm și noi cum vor ispăși ierarhii aserviți propagandei de stat păcatul de a-i fi îndemnat la vaccinare pe acei credincioși care vor deceda „din binecuvântate pricini” în urma injecției: pe tot parcursul vieții sau în viața de apoi, pentru eternitate?