ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu britanic arată că, după infectarea cu Covid-19, anticorpii ne protejează împotriva reinfectării pentru o perioadă de un an și jumătate până la doi ani. Mai mult, ei ajută la evitarea formelor severe ale bolii timp de câțiva ani, relatează Știripesurse.

Rezultatele au fost obținute de la cercetătorii de la Universitatea Oxford după ce au analizat date medicale de la 7.256 de britanici care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 între 26 aprilie 2020 și 14 iunie 2021.
 
Cercetătorii au arătat că în lunile de după infectare,  anticorpii anti-spike (o proteină care permite virusului să pătrundă în celulele umane) sunt asociați cu o protecție puternică. Însă, 5 până la 22% dintre oameni nu produc acești anticorpi după infectare, o absență a seroconversiei cu atât mai frecventă când forma de Covid este ușoară sau asimptomatică, mai amintește sursa citată.

Studiul concluzionează că protecția împotriva reinfectării poate dura de la un an și jumătate până la doi ani și că protecția împotriva formelor severe de Covid-19 poate dura câțiva ani. „Însă, deoarece variantele noi pot necesita niveluri mai mari de anticorpi pentru același nivel de neutralizare, durata protecției poate fi redusă semnificativ”, au avertizat autorii studiului.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews