ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Districtul școlar din Palm Beach County a eliminat cerința care le impunea elevilor să poarte măști, la doar câteva zile după ce o fetiță de clasa a doua le-a spus reprezentanților consiliului de administrație al școlii că ar trebui să ajungă toți la închisoare pentru că îi obligă pe copii să poarte măști împotriva voinței lor, informează InfoWars.

Fiona Lashells, în vârstă de opt ani, din Tampa Bay, a fost suspendată de aproape 40 de ori pentru că a refuzat să se conformeze acestei măsuri, pe care școala a menținut-o în ciuda faptului că statul Florida a ridicat obligativitatea purtării măștilor în școli încă din luna iulie. 
 

Într-o înregistrare video virală, Fiona le transmitea membrilor consiliului de administrație că regulile lor sunt deplorabile, adăugând: „Sper să ajungeți cu toții la închisoare pentru că mi-ați făcut asta”.

„Nu mă voi răzgândi doar pentru că sunt suspendată pe motiv că nu port mască. Puteți continua să mă suspendați, eu tot am dreptul să nu port mască”, a insistat fetița. 

 
După ce s-a îmbarcat „într-o misiune de revendicare - de la conducerea tiranică a școlii - nu numai a drepturilor ei, ci și a drepturilor constituționale ale fiecărui copil american”, potrivit mamei sale, Fiona a obținut o victorie, deoarece districtul le-a spus părinților că „începând de luni, [elevii] au din nou opțiunea de a nu-și acoperi fața.”
 
„În urma unei noi decizii la nivel de stat, districtul școlar va face opțională purtarea măștii faciale pentru elevii din toate clasele”, a anunțat districtul.
 
În declarațiile făcute pentru publicația Palm Beach Post, Fiona a spus că este bucuroasă că s-a întors la școală, unde, potrivit districtului, 10% dintre elevi au renunțat deja să mai poarte măști.
 
„A fost pur și simplu de neclintit în dorința ei de a se asigura că toată lumea poate să se întoarcă la școală și că are posibilitatea de a alege”, a declarat mama ei pentru Post.

Acum, dorința ei s-a împlinit.