ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 23 februarie 2023, la două săptămâni de la declanșarea Scandalului Bîstroe, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu posta:

„Noi suntem pregătiți!

Trei nave ale AFDJ Galați- dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile- așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe.”

Au trecut trei săptămâni de atunci și cinci de când presa a aflat ce fac ucrainenii de aproape un an pe Bîstroe, pe care l-au transformat într-un nou Canal Dunăre-Marea Neagră, prin inima Rezervației UNESCO Biosfera Delta Dunării, încălcând toată legislația internațională și acordurile bilaterale în vigoare, cu complicitatea unuro instituții trădătoare ale intereselor naționale ale României.

Cu un MAE pe post de Mutu' 2 al satului, Academia Română, a oferit în schimb o poziție CATEGORICĂ ÎMPOTRIVA Canalului Bâstroe: NU SE POATE ACCEPTA! Decizia Ucrainei de a considera canalul Vâlcov–Ceatal Ismail ”o cale navigabilă interioară a Ucrainei" nu este conformă cu normele de drept internațional

Însă pe Bîstroe se circulă deja ca pe bulevard, după cum am demonstrat și se vede cu ochiul liber - chiar acum (foto captură mai jos) - prin aplicația MarineTraffic:

Ultima găselniță a ucrainenilor era că trebuie obținut acordul Armatei lor (Slavă) pentru a fi protejate navele românești care intră pe Bîstroe. Data oferită era 15 martie. Adică azi.

În lipsa oricărei comunicări de la partea română sau cea ucraineană, jurnalista Valentina Șerbănescu ne oferă și o filmare de la fața locului, realizată în cursul dimineții, cu navele lui Grindeanu în așteptare și mesajul „Acum, la Periprava. Ucraina, hai cu acordul!”:

Așteptăm însă și altceva: AURESCU PE CANAL! După eșecurile Schengen și Bîstroe, ministrul de Externe trebuie să-și dea DEMISIA!