ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele de represiune din Ottawa au fost filmate în timp ce băteau cu cruzime un șofer de camion sâmbătă dimineața, după ce premierul Justin Trudeau a suspendat drepturile civile ale canadienilor prin decret guvernamental (VIDEO mai sus).
 
Este vorba despre șoferul Csaba Vizi, originar din România, unul dintre participanții de cursă lungă ai Convoiului canadian pentru Libertate. Filmarea cu arestarea și violentarea bestială a lui Csaba Vizi, deși acesta se predase de bună voie, după cum se vede în imagini, a fost publicată duminică de ActiveNews și semnalată pe Twitter de jurnalistul Gregg Re de la Fox News, producătorul emisiunii lui Tucker Carlson, după cum semnalează En-volve.com.
 
În prezent, șoferul acuză dureri puternice în zona spatelui și a gâtului și faptul că urinează cu sânge. Mai multe înregistrări pe care ActiveNews le-a cuprins într-un material video în baza acestui articol, atestă că forțele mixte de represiune au adoptat metode similare de lovire repetată a manifestanților pașnici, cu genunchiul, în timp ce victima este la pământ, în ficat și rinichi.
 
 
Producătorul FoxNews remarca faptul că nimeni din presa mainstream canadiană nu a vorbit despre maltratarea șoferului băimărean, ActiveNews subliniază că este prima și până acum singura publicație din România care se apleacă asupra cazului cetățeanului român maltrarat de forțele de represiuni anti-libertate din Ottawa, în timp ce AMBASADA ROMÂNIEI DIN CANADA ȘI MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE TAC ÎN PĂPUȘOI. Iată unul din primele mesaje ale producătorului FoxNews:
Câteva gânduri pe care le-a împărtășit Gregg Re pe Twitter despre relele tratamente la care a fost supus șoferul român de milițienii lui Trudeau:

„Până în prezent, nici o organizație de presă canadiană nu și-a exprimat interesul de a vorbi cu deținătorul drepturilor în legătură cu acest clip. Dacă doresc să facă acest lucru, pot să mă contacteze, iar eu voi fi bucuros să vă pun în legătură.

Actualizare: Un șofer de camion pe nume Csaba Vizi, care se află în Ottawa de trei săptămâni, spune că el este bărbatul din acest videoclip. El susține că, în prezent, caută o unitate de primiri urgențe, deoarece „urina lui este de un galben chihlimbar” și simte dureri când respiră, la inhalarea aerului.

Imagini din ultima transmisiune live pe Facebook a lui Csaba Vizi demonstrează că acesta promite să se predea pașnic. El este îmbrăcat în portocaliu, iese din camion, îngenunchează și își pune mâinile la ceafă înainte ca polițiștii să îl bată.”, scrie producătorul FoxNews.
 
Transmisiune în direct a fost prezentată de ActiveNews duminică. La 11 minute și 41 de secunde de la începerea transmisiei Csaba Vizi se predă pașnic și începe maltrararea lui.
 
„Aceste imagini reunesc dovezi solide că un șofer de camion, Csabi Vizi, a fost bătut fără motiv de poliția lui Trudeau. Nici o organizație de presă mainstream canadiană nu a relatat agresarea lui Csabi.

Pentru a ajuta jurnaliștii interesați -- omul pe care trebuie să-l contactați pentru a obține filmarea originală, de înaltă calitate, a bătăii este David Paisley. Aceasta se află pe canalul său de YouTube la minutul 24:11. El vă va permite să o folosiți gratuit. Vă pot da și numărul lui Csabi”, a scris producătorul lui Tucker Carlson pe Twitter.

Iată și o înregistrare cu un scurt interviu luat de Fox News lui Csaba Vizi înainte ca acesta să fie arestat. VIDEO:
 
 
După ce a scăpat din arestul miliției canadiene, băimăreanul a scris pe Facebook că este în căutare de asistență medicală specializată după ce polițiștii i-au zdrobit spinarea și gâtul, iar acum urinează cu sânge. Captură FB:
 
 
 
Una dintre opririle sale a fost la The Ottawa Hospital General Campus, unde a fost interceptat de paznici, care i-au interzis să filmeze în incintă, așa cum era obișnuit s-o facă la protest. 
 
 
 
Pe profilul de Facebook Transilvania Transport al șoferului Csaba Vizi am găsit și mărturii mai optimiste, cum ar fi acest minunat desen pe care l-a primit de la un copil canadian (articolul continuă dedesubt):
 
 
 
Iată și filmarea extinsă cu actele de terorism exercitate de miliția lui Trudeau contra poporului canadian. VIDEO: