ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul Tucker Carlson, jurnalistul TV cu cea mai mare audiență din Statele Unite, i-a intervievat în emisiunea lui de la Fox News pe șoferul de camion Csaba Vizi, originar din România, bătut cu bestialitate de milițieni deși se predase pașnic, precum și pe jurnalista Rebel News agresată și gazată de forțele anti-revoltă din Ottawa. ActiveNews a întrebat Ministerul Afacerilor Externe din România (că al nu prea e) ce măsuri a întreprins direct sau prin Ambasada României în Canada în privința acestui caz. Deși întrebarea era de minimă complexitate, la ora publicării articolului, după 6 ore de la solicitarea noastră, nu am primit nici un răspuns, nici măcar cel de minim profesionalism legat de luarea la cunoștință a cererii și înregistrarea ei. Sunt de înțeles însă, dacă ne gândim că tot personalul MAE este acum preocupat de soarta românilor din Ucraina... ca și până acum. Nu-i nimic, revenim mâine.

După cum declarase șoferul Csaba Vizi, malacii poliției i-au zdrobit spatele și gâtul și l-au făcut să urineze cu sânge. În filmări se vede cum, în timp ce doi polițiști îl țin culcat la pământ, un al doilea îl lovește repetat cu genunchiul în dreapta burții, deși protestatarul era complet imobilizat și inofensiv. Realizatorul TV Tucker Carlson observă că acesta din urmă gâfâie în timp ce vorbește la microfon.

„Păreți a avea probleme de respirație, le percep prin cască. Ați fost rănit?”, îl întreabă Tucker Carlson.

„Da, (polițiștii) mi-au cam frânt trupul, dar nu și spiritul!”, îi răspunde băimăreanul.
 
Tucker Carlson: „Ați trăit sub Ceaușescu în România, vă așteptați la un astfel de comportament în fosta națiune liberă a Canadei?”

Csaba Vizi: „Nu, domnule, nicidecum. Când m-am mutat în Canada totul era minunat, oamenii vorbeau cu tine pe stradă fără să te cunoască, te întrebau ce mai faci. Nu mai pățisem niciodată așa ceva. Am fost atât de fericit, era atât de drăguț (din partea lor). Totul a mers bine în ultimii 20 de ani în Canada, dar în ultimii doi ani a devenit imposibil să mai trăiești aici. Nu bănuiam deloc că se va schimba în felul acesta.”

Tucker Carlson: „Sperăm că veți veni în această țară (SUA), care este tot ceea ce vi s-a promis în Canada. Și apreciem că ați participat la emisiunea din această seară, Csaba Vizi. Fiți binecuvântat! Vă mulțumim.”
 
 VIDEO
 
 
Într-o altă emisiune de la Fox News a fost intervievată jurnalista canadiană Alexa Lavoie de la Rebel News, care a fost pocnită și gazată de milițienii lui Trudeau în Ottawa, care i-au aplicat 3 lovituri de baston și au împușcat-o în piciorul stâng cu un pistol de gaz lacrimogen. Ea povestește prin ce a fost făcută să treacă de miliția lui Trudeau. VIDEO:
 
 
În cazul în care nu bate femei reprezentante ale presei, miliția lui Trudeau le suspendă conturile bancare și le anulează cardurile de credit, după cum a relatat recent ActiveNews cazul jurnalistei independente Andy Lee. Iar asta, cu complicitatea directă și covârșitoare a reprezentanților poporului, parlamentarii canadieni, care, în loc să invalideze puterile discreționare pe care și le-a arogat guvernul Trudeau sub pretextul unei „urgențe” inexistente, au ratificat luni seară legea stării de urgență invocată de guvernul Trudeau, făcându-se părtași la atrocitățile perpetuate de miliția acestuia împotriva propriului popor. Parlamentarii au avut și un motiv cât se poate de concret s-o facă: mașinile Convoiului pentru Libertate fuseseră parcate chiar în fața clădirii legislativului, lucru care, cel mai probabil, i-a afectat emoțional pe „reprezentanții poporului”, foarte preocupați de propriile fotolii pe care și le vedeau amenințate de scaunele șoferilor canadieni.
 
Bineînțeles, principalele victime nu au fost votanții guvernului și parlamentarilor lui Trudeau, ci protestatarii din stradă. Într-o altă emisiune difuzată luni de Fox News, unul dintre șoferii de camion canadieni i-a îndemnat pe conaționali să se ridice întru apărarea mișcării de protest. „Ne-am manifestat PAȘNIC timp de trei săptămâni și jumătate și, cu toate astea, forțele guvernamentale s-au purtat cu noi de parcă am fi teroriști, elemente periculoase pentru societate”, mărturisește acesta. VIDEO

 
Într-adevăr, proteste care au început cu claxoane, muzică stradală, grătare și distracție tipic (nord)americană au fost transformate de mascații lui Trudeau în bătăi cu lacrimi și sânge. VIDEO: