ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit datelor Centrului de Resurse pentru Coronavirus Johns Hopkins din SUA, Ungaria stă cel mai prost într-un top al statelor care au înregistrat cel mai mare număr de decese, țara vecină numărând 298 de decese la suta de mii de locuitori puse pe seama complicațiilor provocate de noul coronavirus, potrivit Știri pe Surse. Iar asta, în ciuda faptului că Ungaria a fost prima la vaccinare și a importat, pe lângă serurile experimentale Covid comandate de Comisia Europeană, și seruri dezvoltate de Rusia (Sputnik V) și de China (Sinopharm). Vaccinată cu de toate, Ungaria continuă să fie fruntață la numărul de decese Covid.
 
 
 
Procentul maghiarilor care au fost vaccinați cel puțin cu prima doză a serului experimental Covid este în jur de 50%, potrivit graficelor de pe Our World in Data.
 

 
Cu toate acestea, graficul incidenței deceselor de Covid în Ungaria este următorul: 
 
 
 
În comparație, Bulgaria și România sunt pe ultimul loc privind „succesul” campaniei de vaccinare. Săptămâna trecută a reieșit că procentul vaccinaților din populația României era de doar 12%. În cazul Bulgariei, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, doar 13,5% dintre cetățeni s-au vaccinat cu serurile experimentale Covid, situație deplânsă de EuroNews , un site care are tot interesul să o deplângă.
 
Este interesant de observat și că cele două țări ortodoxe se înfrățesc și la scăderea cazurilor pozitive.