ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De trei ani, de când public la ActiveNews, nu mi-a fost scoasă sau adăugată nici măcar o singură virgulă. Ce importanță are aceasta? Una specială, cred, dat fiind faptul că sunt în egală măsură activist de drepturile omului și ortodox practicant; ipostaze cam contrarii, cel puțin până nu demult, după preceptele corectitudinii politice ce pare s-o sfârșească lamentabil în chiar acești ani.

Drept urmare, între mai multe altele aș remarca la ActiveNews echilibrul abordărilor în special atunci când a fost și este vorba despre drepturi și libertățile fundamentale și temele care-i definesc în cea mai mare parte profilul: valorile creștin-ortodoxe, respectiv cum acestea se împacă, sau nu, cu tot mai agresivele ideologii de gen, cu intruziunea lor în educația copiilor, cu ideologia „planificării parentale” (baza teoretică a industriei uciderii pruncilor nenăscuți), cu tentația tot mai nestăpânită a politicului de restrângere a libertății religioase (vezi pretextele adesea cinice din timpul așa zisei pandemii) etc.

În sfârșit, scurt spus, ActiveNews are de asemenea un mare merit scriind constant despre importantele pagini ale istoriei românilor, iar asta într-o perioadă în care însăși Academia Română alertează repetat asupra încercărilor tot mai dese, și adesea reușite, de marginalizare maximă a studiul istoriei în școli. Urez ActiveNews ani mulți în misiunea asumată, de conștiință trează servind valorilor perene ale poporului român!

Valerian Stan s-a născut în anul 1955 în satul Conțești, comuna Sascut din județul Bacău. Bunicii și părinții săi au fost țărani înstăriți („chiaburi”), suportând și ei toate rigorile pe care această categorie le-a suportat sub regimul comunist. Școala primară și gimnazială a făcut-o în satul natal. În anul 1974 a absolvit Liceul „George Bacovia” din Bacău (după 1997, Colegiul Național „Ferdinand I”), iar în 1977, Școala militară de ofițeri activi de infanterie „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. La absolvire a primit gradul de locotenent și a fost repartizat la o unitate militară din București. Timp de aproape opt ani, a îndeplinit funcții de comandant de pluton și de companie. Ulterior, până la sfârșitul anului 1989, a ocupat funcții administrative, în domeniile logistic și protecția muncii, inclusiv în cadrul unor unități militare de construcții în „economia națională”. Între 1982 si 1987, a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București. Biografia integrală este disponibilă pe pagina web personală

În colaborarea sa cu ActiveNews, Valerian Stan a realizat două serii de articole de succes, reunite sub titlurile SITUAȚIUNEA și ZODIA VIRUSULUI ȘI ALTELE