ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decisă să implementeze în școlile din România un program de „mindfulness”,  soția lui Dacian Cioloș dă de veste că este gata să instruiască profesorii care ar dori să-i învețe pe elevi cum stă treaba cu „dezvoltarea abilităților relaționale și de reziliență la viitorii adulți”. Pentru asta este dispusă să ofere burse cadrelor didactice, pentru a le ajuta să aprofundeze tehnicile mindfulness-ului. Cel puțin așa reise din cel mai recent mesaj postat pe Facebook de Valerie Cioloș-Villemin, soția fostului premier Dacian Cioloș. Programul său de burse pentru dascăli poartă și un nume: ”Busola interioară”.

„Sunt bucuroasă să lansez Proiectul #Busolainteriora cu un program de #bursePentruDascali. Prin acest proiect, doresc să susțin pe cei care vor să își dezvolte abilitățile proprii și să construiască relații din ce în ce mai sănătoase cu elevii și comunitățile în care lucrează. Vă invit pe cei interesați să vă înscrieți până la data de 3 septembrie. 
 
De asemenea, dacă șiiți astfel de Dascăli sau persoane implicate în educație, vă rog să transmiteți mai departe invitația. #MindfulEvolution #RelatiiSanatoase #DepindeDeNoi”!”, a scris doamna Cioloș pe Facebook.
 
Pe blogul său, aceasta precizează:

„Educația este un domeniu cheie, în care se poate face o diferență importantă, cu impact de durată și asupra multor alte zone. Dincolo de conținutul a ceea ce predă, un dascăl reprezintă un model de viață și de valori. De aceea, lansez acum acest program pentru Dascălii din România”.

Îmi propun prin acest program să susțin Dascălii dornici să își dezvolte abilitățile personale pentru a deveni cea mai bună versiune a lor și să construiască relații sănătoase cu elevii și comunitățile în care și pentru care lucrează. Acest program este pentru cei care sunt hotărâți să își îndeplinească din ce în ce mai bine rolul lor extrem de mare și plin de provocări în societate, prin calitatea interacțiunii și a educației pe care o oferă elevilor”.

În  urmă cu un an, după protestele din 10 august, Valerie Cioloș-Villemin se oferea, tot printr-un anunț postat pe contul de Facebook, să ajute România, cu puterea minții, la unison cu alți practicieni de Mindfulness, pentru a scăpa țara de tensiuni.