ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul și omul politic Varujan Vosganian trage un semnal de alarmă asupra condiționării diminuărilor restricțiilor de creșterea numărului vaccinărilor și nu de scăderea numărului infectărilor. El acuză și profiturile uriașe ale industriei farmaceutice în pandemie, pe seama producerii de vaccinuri, arătând că nu poate fi vorba despre solidaritate atunci când toți pierd și numai Big Pharma câștigă. 

 

„E ciudat că reîntoarcerea la normalitate după molima de coronavirus nu se măsoară în reducerea numărului de cazuri, ci doar în creșterea numărului de vaccinați. Nu vom elimina constrângerile când vom avea doar X infectări, ci când  vom avea peste Y vaccinați. Ideea că acțiunea virusului poate scădea datorită imunizării populației, așa cum s-a întâmplat, în istoria lumii, cu toate epidemiile de până acum, e ignorată de decidenții noștri care nu au decât o singură țintă/obsesie: atingerea, cu orice preț, a unui anumit procent de vaccinați din rândurile populației, indiferent de evoluția epidemiei. 

Reducerea cazurilor de infectare din ultimele săptămâni, de la 6516 cazuri noi (25 martie) la 620 (10 mai) – adică o scădere de peste zece ori - este cu mult mai mare decât ritmul vaccinării (din 25 martie s-a vaccinat cu a doua doză 10% din populația adultă), ceea ce arată că impactul epidemiei scade mai ales datorită cauzelor naturale”, consideră scriitorul și politicianul Varujan Vosganian.
 
Într-o altă postare, el acuză falimentarea tuturor în această criză sanitară și îmbogățirea Big Pharma, lucru despre care ActiveNews a relatat în seria Afacerile Pandemiei.
 
„Confruntarea cu un flagel presupune, din partea umanității, o anumită solidaritate. Când, însă, unii pierd mai mult ca oricând iar alții câștigă mai mult ca niciodată te întrebi despre ce solidaritate e vorba și dacă nu cumva pandemia începe să se preschimbe în marketing.

Exemplu: Veniturile firmei Moderna au fost în anul 2019 de 60 milioane dolari. În anul 2021 ele se estimează a fi de aproape 20 miliarde de dolari. Adică multiplcate de 300 de ori”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook. El a citat și articolul „De la Pfizer la ModeRNA, cine face miliarde din vaccinurile Covid?” publicat de The Guardian

Cu o săptămână în urmă, Vosganian a deplâns moartea unei colege, Miriam Bostangian, de la Editura Ararat a Comunității Armenești din România, care s-a produs la scurtă vreme după injectarea cu serurile experimentale Covid. Într-o ieșire virulentă, el i-a acuzat de omor prin omisiune pe medici precum Beatrice Malher și Valeriu Gheorghiță, care n-au informat până la capăt despre riscurile și reacțiile adverse ale „vaccinurilor” Covid. Apoi, Vosganian a acuzat faptul că discriminarea nevaccinaților devine politică de stat în România, iar campania de vaccinare, o formă de represiune și șantaj.