ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Protestatarii pro-avort de extremă stângă, comuniști și socialiști, i-au huiduit pe cei pro-viață adunați în fața Curții Supreme a SUA, scandând „nu ne vom întoarce înapoi” (la legislația dinainte de 1973, n.r.). Un număr mare de manifestanți pro-avort s-au adunat în fața Curții Supreme a Statelor Unite după ce s-a aflat despre o opinie majoritară care ar anula decizia Roe vs. Wade privind avortul (pruncucidere), veche de aproape 50 de ani, scrie Life Site News.

Potrivit unui draft de opinie majoritară scurs în presă, care ar fi fost redactat de judecătorul conservator Samuel Alito și obținut de Politico, Curtea Supremă a SUA a votat cu 5-4 pentru a anula decizia Roe vs. Wade, veche de aproape 50 de ani, care a impus avortul la cerere pe tot teritoriul SUA.

„Cazul Roe a fost în mod evident greșit de la început. Raționamentul său a fost excepțional de slab, iar decizia a avut consecințe dăunătoare”, ar fi scris judecătorul Alito în draft-ul care a fost scurs în presă.

Scurgerea acestuia este un incident fără precedent și a fost descrisă de SCOTUS Blog ca fiind „cel mai grav și de neiertat păcat”.

În urma „cutremurului” pe care presupusul draft l-a creat, mulțimi de susținători ai avortului s-au îmbulzit în fața clădirii Curții Supreme. „Dacă aveți chef să țipați dr*cului, atunci țipați!”, a strigat o femeie aseară târziu, în timp ce mulțimea începuse să se adune. 


 
  
Manifestanții pro-avort i-au vizat apoi în special pe judecătorul Kavanaugh și pe judecătorul Alito atunci când au strigat în fața clădirii Curții Supreme, în timp ce pe străzi au răsunat scandări de „nu ne vom întoarce înapoi” (la legislația dinainte de 1973, n.r.). În filmarea de mai jos, un tânăr foarte „sportiv” îi batjocorește pe manifestanții pro-viață, transmițându-le că „E ușor să fii anti-avort dacă n-ai făcut sex niciodată”, în loc să înțeleagă că ar fi mai ușor să nu comiți pruncucidere dacă ai avea o abordare mai etică a sexualității tale și o perspectivă mai umană asupra relației de cuplu în general, alegând între abstinență și căsătorie în loc să alegi între desfrâu și pruncucidere. 
 
 
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Curtea Supremă a Statelor Unite se pregătește să anuleze decizia „istorică” din 1973 prin care ea a recunoscut „dreptul” la avort, a relatat luni seară publicația Politico, sprijinindu-se pe o scurgere inedită de documente, potrivit AFP, citată de Agerpres.
 

Publicația susține că a intrat în posesia unui draft al unei hotărâri majoritare redactat de judecătorul conservator Samuel Alito și datat 10 februarie.

Decizia Roe vs. Wade care, în urmă cu aproape jumătate de secol, a stabilit că Constituția americană protejează „dreptul” femeilor la avort, a fost "complet lipsită de fundament de la început", conform acestui text de 98 de pagini care ar putea face obiectul unor negocieri până la 30 iunie.

"Considerăm că Roe vs. Wade trebuie anulată", scrie Samuel Alito în document, intitulat "Avizul Curții" și publicat pe site-ul Politico.

"Avortul constituie o chestiune morală profundă", afirmă Alito.

"Constituția nu le interzice cetățenilor din fiecare stat să reglementeze sau să interzică avortul", în opinia sa.

"Concluzia ineluctabilă este că dreptul la avort nu este profund înrădăcinat în istoria și tradițiile națiunii", a adăugat el.

Potrivit judecătorului, acest „drept” "nu este protejat de nicio dispoziție din Constituție".

Dacă această concluzie va fi reținută de Înalta Curte, atunci SUA ar reveni la situația care era în vigoare înainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile.

Date fiind fracturile geografice și politice majore pe acest subiect, mai bine de jumătate dintre statele americane, în special din sudul și centrul conservatoare și religioase, ar urma să interzică rapid procedura pe teritoriul lor.

"Să fie clar: este un draft. Este scandalos, fără precedent, dar nu este final: avortul rămâne dreptul vostru și este încă legal", a scris pe Twitter organizația de crimă în masă Planned Parenthood, care gestionează numeroase clinici care practică avorturi.

Curtea Supremă a fost profund remaniată de fostul președinte republican Donald Trump care, în cinci ani, a adus trei magistrați, întărind astfel majoritatea sa conservatoare (șase judecători din nouă).

Începând din septembrie, această nouă Curte Supremă le-a transmis mai multe semnale favorabile celor care se opun avortului.

Mai întâi, ea a refuzat să împiedice intrarea în vigoare a unei legi în Texas care limitează dreptul la avort la primele șase săptămâni de sarcină, comparativ cu două trimestre în cadrul „legal” și criminal actual.

La examinarea în decembrie a unei legi din Mississippi, care chestiona de asemenea perioada legală pentru avort, o majoritate a magistraților au lăsat de înțeles clar că ei sunt pregătiți să modifice sau chiar să anuleze decizia Roe vs. Wade.

Documentul prezentat de Politico are legătură cu acest dosar. Publicarea sa constituie o scurgere rară de informații pentru Curtea Supremă, unde secretul deliberărilor nu a fost aproape niciodată încălcat. Nu este greu de înțeles cum s-a efectuat această „scurgere” având în vedere cine este și prin ce metode a fost instalat la Washington manechinul ambulant Joe Biden.

Mai mulți aleși democrați au spus că el confirmă "urgența" de a introduce în lege „dreptul” la avort. "Trebuie să protejăm dreptul de a alege și de a înscrie (decizia) Roe vs. Wade în lege", a scris pe Twitter senatoarea Amy Klobuchar (Clăbuciar).

O propunere în acest sens a fost adoptată de Camera Reprezentanților, însă ea s-a blocat în Senat din cauza opoziției feroce a republicanilor.

Aceștia din urmă au salutat, în schimb, intenția de anulare a deciziei Roe vs. Wade. "Este cea mai bună și cea mai importantă veste din viața noastră", a comentat Marjorie Taylor Green, membră a Camerei Reprezentanților, în timp ce colegul său Josh Hawley a cerut Curții să publice "imediat" hotărârea, mai scriu sursele citate.

Se așteaptă ca această decizie să provoace diviziuni și discordie masivă în societatea americană, o fotografie șocantă arătând deja că baricade mari au fost ridicate de protestatari în jurul clădirii Curții Supreme din Washington D.C., potrivit Life Site News

 

VOM REVENI CU DETALII

Citiți și Când apare sufletul. Și când dispare. Învățăturile Bisericii despre embrionul uman vs propaganda vaccinistă de la Trinitas TV