ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veteranul de război din Vâlcea, Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, supraviețuitor al luptelor de la Cotul Donului, a oferit primul interviu, pentru Antena 3, după ce presa a arătat modul umilitor în care bătrânul a fost tratat de autorități de Ziua Națională. 

„Ziua de 1 decembrie a fost frumoasă, dar, la urmă, m-au cam umilit cei care au trecut pe lângă mine. M-au ignorat! Nu m-au respectat, nu m-au salutat! Mă evitau! Mulți mi-au spus că de ce m-am dus la parada de 1 decembrie. Nu puteam să nu mă duc la Ziua Națională a României, o zi care trebuia respectată! Nu m-au băgat în seamă. Este vina lor pentru educația pe care o au! Nu respectă bătrânii, nu pe mine că am fost erou în Al Doilea Război Mondial!” a spus Emil Vețeleanu în interviul acordat Antena3.

Emil Vețeleanu a rememorat și momentul plecării sale pe front, când avea doar 20 de ani, iar în final a tras o concluzie amară, aceea că astăzi nu se mai vorbește de istoria României.

„La 20 de ani am plecat pe frontul de Est, într-o perioadă geroasă în Rusia. Eram comandant de companie. Am fost până la Cotul Donului! Să le fie rușine! Să le fie rușine că au trecut pe lângă un om în vârstă! Mai aveam și insigne în piept cu veteran de război! Ce educație au primit? Învățământ nu se mai face,  nu se mai vorbește despre istoria României! Istoria nu s-a mai făcut! S-au făcut facultăți pe bani, nu pe fapte sau pe inteligență!'  a spus veteranul de război, Emil Vețeleanu.

Potrivit Eveniment Vâlcean, Emil Vețeleanu este cel mai bătrân veteran de război din Vâlcea și ultimul supraviețuitor al celebrei bătălii de la Cotul Donului.  Participă cu sifnțenie la toate evenimentele dedicate comemorării ostașilor căzuți în cele două Războaie Mondiale și a fost prezent și anul acesta la parada de 1 decembrie, deși va împlini 101 ani în ianuarie.