ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul desemnat al Sănătății, Victor Costache, a spus, în cadrul audierii sale în comisiile de sănătate reunite, că demiterea din funcția de șef de secție a medicului Mircea Beuran nu-i aparține

„Să lămurim, demiterea din funcția de șef de secție a medicului Beuran nu-mi aparține, nu cunoașteți faptul că medicul Beuran a fost demis de manager: Ministrul Sănătății nu poate demite nici măcar un medic din spital, managerul răspunde în fața unui consiliu de administrație. Dacă ați urmărit declarațiile mele publice, nu l-am acuzat pe profesorul Beuran, este o anchetă în curs, așteptăm rezultatul anchetei”, a spus Victor Costache.

Declarația ministrului desemnat al Sănătății a venit în contextul în care senatorul Șerban Nicolae a spus că l-a surprins faptul că, fiind chirurg, ministrul Sănătății a decis înlocuirea medicului Beuran din funcția de șef de secție. Senatorul a afirmat și că în locul medicului Mircea Beuran a fost numit soțul consilierului prezidențial Diana Loreta Păun.

Anunțul demiterii de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca a lui Beuran a fost făcut într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății în 6 ianuarie. Atunci, Mircea Beuran a fost demis după ce o cercetare a arătat că în cazul femeii arsă ar fi fost vorba de o eroare umană a echipei care a operat.