ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14: 24 Medicul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o decizie a magistraților de la Tribunalul București, care au respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia.
Decizia magistraților poate fi contestată.
 
 Știrea inițială

Un protest are loc vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție în ziua în care magistrații judecă solicitarea procurorilor de a-l aresta pentru 30 de zile pe medicul Mircea Beuran, pe care îl acuză de luare de mită.

Protestul a început la ora 12.00, iar oamenii s-au mobilizat pe Facebook sub chemarea: „Veți urma voi, cei de la PSD, nu o mai dați după cireș! Va urma oricine va critica Sistemul! Haideți odată în Stradă până nu vă omoară pe toți!”. Mișcarea este inițiată de fostul membru PDL Gelu Vișan, avocata Codruța Cerva și jurnalista Iosefina Pascal. 
 
„Consider că e o datorie morală să fiu astăzi aici. Mama mea a fost salvată în două rânduri de domnul profesor Beuran, care e un un om de excepție. Pe lângă faptul că este un profesionist desăvârșit, este un om, ceea ce e greu de întâlnit în vremurile pe care le întâlnim. Sper să iasă așa cum merită, cu capul sus”, a  declarat o femeie venită la DNA, potrivit Antena3. 
 
Gelu Vișan a afirmat la România TV că Mircea Beuran „a fost executat de procurorii DNA! Din nou!”. „Știam că va fi executat, din momentul în care s-a luat cu Sistemul, cu Iohannis și Costache care vrea să vândă Sănătatea Privaților! Beuran a fost reținut fără nici o dovadă! Nu pentru că ar fi luat bani de la vreun pacient, ci că l-a turnat un așa zis coleg după un an și două luni - deci a fost reținut pe un denunț după un an și două luni!”, a a spus Gelu Vișan.

Medicul Mircea Beuran a fost reținut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Într-un mesaj postat după reținerea lui Beuran, deputatul USR Emanuel Ungureanu a recunoscut că un medic l-a contactat și a pretins că Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar, iar el l-a trimis la DNA.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.