ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta a lansat un atac la adresa premierului Grindeanu și a președintelui Klaus Iohannis, care, pe aceeași voce afirmă că sprijină o Europă unită, în contextul dezbaterilor recente privind o „Europă cu mai multe viteze”. Dar și după ce statele din grupul de la Vișegrad, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, s-au reunit la Varșovia,  având cerințe clare față de ceilalți membri ai Uniunii Europene. 

Ponta i-a criticat, miercuri, pe premierul Sorin Grindeanu, despre care a spus că susține Europa unită, care nu mai există, și pe șeful statului, Klaus Iohannis, care votează „cum vine faxul de la Berlin”. Fostul premier spune că, dacă ar fi după el, ar opta pentru alăturarea la Grupul de la Vișegrad.

„Ce aș face eu? Că ce face domnul Grindeanu - înțeleg că susține Europa unită, care nu mai există. Eu aș face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vișegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă șansă decât stând cu niște vecini ai noștri care au și ei un pic de curaj și de demnitate”, a spus Ponta. „Stând tot timpul în genunchi și cu domnul Iohannis, care votează cum vine faxul de la Berlin, pierdem timpul”, a adăugat fostul președinte al PSD, conform Mediafax.
 
Președintele Iohannis și premierul Grindeanu se vor afla în aceste zile la Bruxelles, unde pe agenda principală se află subeictul cu privire la viitorul Uniunii Europene. Premierul Sorin Grindeanu a dezvăluit că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis pe tema acestui subiect.

În media a apărut informația potrivit căreia cei doi nu au purtat consultări în ceea ce privește un punct de vedere comun, deși atât președintele, cât și premierul resping ideea unei „Europe cu mai multe viteze”.