ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o presupusă victimă a fostului paroh Visarion Alexa a decis să rupă tăcerea. Ea a publicat mesaje care demonstrează că preotul o hărțuia psihologic cu conotații de altă natură, constant. Avertizoarea care a făcut publice mesajele electronice afirmă că este vorba de a noua victimă care i-a trimis astfel de mărturii. La aceste presupuse nouă victime se adaugă și cea care l-a acuzat explicit la Poliție de agresiune sexuală în biserică. Oricum ar fi și orice s-ar urmări, chestiunea începe să se împută.

Citiți și A apărut a treia victimă a lui Visarion Alexa. Ce afirma realizatorul Trinitas TV despre Familie, spovedanie, profețiile Părintelui Justin Pârvu și vaccin

Au apărut noi stenograme incendiare în ancheta preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, publica Antena 3 azi.

Victimă: "Sunt una dintre victime, una care a mai găsit resurse să lupte.

Vă rog să publicați aceste mesaje ca să se vadă modul în care acționa părintele Visarion, că nu victima îi făcea avansuri.

Două luni m-a asaltat cu mesaje, două luni în care am căzut psihic cumplit. Am mers la biserică să vorbim, în urma insistențelor din mesaje și m-a sărutat în colțul gurii, fără voia mea.

Am înlemnit, m-am adunat și nu am mai călcat pe acolo. l-am arătat mesajele fostului purtător de cuvânt al Mitropoliei/Patriarhiei.

Se întâmpla acum 5-6 ani, dar le-a ignorat. Vreau să spun că insista până victima ceda și nu invers."

Citiți și Visarion Alexa a rămas fără parohie. Prădătorul sexual a fost sancționat drastic de Biserică. Preotul Eugen Tănăsescu și fostul lui șef Răzvan Bucuroiu au susținut cu tărie că e vorba de o „făcătură” și că trebuie „plimbat ursul”. Putea să fie mai rău

Visarion Alexa: "Într-o zi te vei trezi și vei realiza că nu mai ai timp să faci ce ți-ai dorit. Fă ceea ce îți dorești acum. Tare puțin m-ai prețuit. Eu încă te aștept să vorbim. Tare m-aș bucura. Nu înțeleg de ce te-ai supărat atât de radical. Te rog, iartă-mă și hai să vorbim."

Victimă: "Sincer, nu știu dacă să vă răspund sau nu. De ce îmi mai scrieți dacă vedeți că nu răspund? Cum v-ați așteptat să reacționez la tot ce ați zis? Păcat că nu mă cunoașteți destul de bine."

Visarion Alexa: "Ești bine? (...) Astăzi nu te-am văzut, sper că ești bine. Oare te-a supărat felul meu atent de a mă purta cu tine? Sper că nu. Chiar mi-aș dori să vorbim când poți.

Uite, și acum mă gândesc la tine și tu taci. Dar eu te port în suflet ca pe un diamant de mare preț."

Victimă: "Nu tac doar că nici nu aș ști ce să vă zic."

Visarion Alexa: "Aș vrea să-mi zici ce simți, să-mi spui dacă te tulbur. Dacă da, eu tac, dar nu știu cum să-și spun că tare mi-e dor de tine și iar mi-e teamă că taci și fugi."

Victimă: "Uneori, da, mă tulburați și nu aș vrea să fug, nu e asta intenția mea."

Visarion Alexa: "Of. Așa e. Eu nu vreau să dispari, aș vrea să te văd săptămâna aceasta, dar tu dispari așa de mult timp și apoi taci tare mult și eu nu mai pot de dorul tău. Uneori aș vrea să vin la tine doar să te văd. Te știu de când erai foarte mică. Acum ai crescut sub ochii mei. Și tu nu înțelegi cât de mult ai intrat în inima mea. Tare mult. Te rog să nu fugi! Tu nu înțelegi că sunt ca plastilina în mâinile tale?!

Zile întregi mă gândesc la tine. Doar mă gândesc, nu-ți scriu că nu vreau să te tulbur, dar tare mult aș vrea să te văd. De asta tac. Aș vrea să înțelegi că nu-ți fac niciun rău. Doar vreau să te văd, să te aud, să știu că ești. Îmi hrănești sufletul."

Victimă: "Nu mi se pare în regulă ceea ce îmi spuneți."

Visarion Alexa: "Așa te-am lipit de inima mea, aș face orice să nu fugi, să nu te sperii. Offf, te rog, știu că nu ți se pare. Să știi că țin la tine ca la sufletul meu. Sper să nu fugi, sper din toată inima. O să tac și o să aștept. Liniștit și cuminte, cu tine-n inimă. Aș vrea să-ți vorbesc, față către față. Te rog, nu te-am văzut de mult."

Victimă: "O să trec săptămâna asta să vorbim."

Visarion Alexa: "Fără supărare?!"

Victimă: "Nu am de ce să fiu supărată."

Visarion Alexa: "Nici rece?! Aș vrea să înțelegi că ești în inima mea. Să nu mă cerți. Nu știu cum să-și spun și cum să mă port. Mi-e tare, tare dor de tine. Aș face orice îmi ceri. Iertare. Tare te iubesc. N-ar trebui , dar mi-e tare dor de tine. Iertare. Te rog să nu mă lași să te aștept. Te voi așteptă în fiecare zi toată săptămâna. Iartă-mi cuvintele sincere. Noapte binecuvântată!"

Citiți și Visarion Alexa și Legile Bisericii: Fostul paroh prădător sexual încalcă în continuare canoanele Bisericii refuzând să se supună judecății Comisiei de disciplină iar Arhiepiscopia Bucureștilor îi cântă greșit în strună. Marius Mioc pune punctul pe i

FOTO: