Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și democratul Constantin Țuțu sunt anchetați în Federația Rusă pentru trafic de droguri, într-o anchetă care a început încă din anul 2012, informează Unimedia.info. În această schemă sunt implicate persoane din Republica Moldova și Spania.

Departamentul de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus l-a pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc și pe democratul Constantin Țuțu, pentru comiterea unei infracțiuni în conformitate cu art. 210 din Codul penal.

Astfel, Plahotniuc este învinuit pe 28 de capete de acuzare, de contrabandă și vânzarea ilegală de stupefiante.
 
Potrivit anchetatorilor, suspecții au creat un canal de contrabandă prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Această organizație criminală ar fi fost creată în perioada iunie-august 2012, fiind condusă de Oleg Pruteanu și alte persoane din Republica Moldova și Regatul Spaniei.

Potrivit reprezentaților Ministerului Afacerilor Interne rus, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

De asemenea, reprezentanții rețelei criminale conduse de Plahotniuc ar fi fost implicate, de asemenea, în „trafic de ființe umane, proxenetism, asasinări la comandă, atacuri de tip rider asupră băncilor și întreprinderilor, deturnarea de fonduri din sistemul financiar și bancar” din Moldova.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Vlad Plahotniuc, care nu se mai află în R. Moldova, fiind dat în urmărire internațională, a anunțat luni că renunță la funcția de președinte al PD pentru ca formațiunea „să poată evolua cât mai activ și profesionist în opoziție”, dar a indicat că rămâne deputat în parlamentul de la Chișinău. 

Anterior, ministrul de interne moldovean, Andrei Năstase, ceruse Procuraturii Generale ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Plahotniuc și trimiterea lui în judecată „pentru uzurparea puterii în stat”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews