ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunțat luni, într-un mesaj postat pe Facebook, că decizia de a se retrage de la guvernare reprezintă o nouă etapă pentru PDM, urmând să formeze o opoziție activă în timp ce se află în exil, transmite Mediafax.

„Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”, a spus Plahotniuc.
 
„Până voi reveni acasă, am discutat în aceste zile cu colegii ce trebuie făcut pentru ca Partidul Democrat să activeze cât mai eficient mai departe. Am stabilit că vom face o opoziție activă și nu vom permite preluarea Republicii Moldova de către grupări de interese din afara țării”, a adăugat acesta.

Vlad Plahotniuc a părăsit țara pentru câteva zile pentru a-și întâlni familia, a anunțat duminică formațiunea prin intermediul unui comunicat. Biroul de presă al PDM nu a specificat în ce țară a plecat Plahotniuc, însă Unimedia notează că acesta are doi copii care locuiesc în Elveția, unde liderul PDM deține și o vilă, pe malul lacului Geneva.

PDM a anunțat vineri după-amiază retragerea de la guvernare, în contextul crizei politice de la Chișinău. Decizia a fost luată pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeană, Statele Unite și Rusia, care au anunțat recunoașterea Guvernului condus de Maia Sandu, alcătuit prin susținerea Partidului Socialist (PSM) și a alianței ACUM, formată de Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr.