ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mașinăria de cenzură chineză face tot posibilul pentru a împiedica oamenii să vadă scenele de protest din mai multe orașe chineze.

Așa cum se întâmplă în general în cazul protestelor din China - chiar și a celor de mică amploare - mass-media chineză nu a făcut absolut nicio mențiune despre acestea.

Scenele de protest postate pe platforme precum Twitter și împărtășite pe scară largă la nivel internațional sunt pur și simplu ignorate de mass-media de stat, după cum relatează blogul lui Debbie Hepplewhite, The Naked Emperor.

De pildă, Un protest de amploare din cartierul chinez al Londrei, din 2021, a fost complet ignorat de MSN. VIDEO:
 
 

Daily Mail relatează că autoritățile chineze au scos tancurile pe străzi în încercarea de a pune capăt protestelor declanșate de politica zero-Covid. VIDEO:

Oficialii Partidului Comunist al lui Xi au intensificat represiunea asupra manifestanților, polițiștii fiind văzuți luptându-se cu protestatarii.

O înregistrare video dramatică arată o femeie țipând în timp ce este arestată de șase ofițeri de poliție și târâtă departe de o piață principală din Hangzhou, în timp ce oficialii chinezi au încercat să înăbușească protestele din oraș.

Un bărbat este văzut încercând să împiedice poliția să o aresteze pe femeie, strigând la ei, dar doi oficiali au fost văzuți alergând spre protestatar și strigând la el să se întoarcă.

Imaginile arată, de asemenea, o mulțime uriașă de protestatari care încearcă să oprească un grup de polițiști să aresteze doi bărbați în Hangzhou. Dar ofițerii au fost văzuți luptându-se cu protestatarii și târându-i pe cei doi demonstranți în timp ce îi țineau de guler.
 
VIDEO: