ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redactorul-șef al Novaya Gazeta, jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat Nobel pentru Pace în 2021, a fost atacat într-un tren, cu vopsea cu acetonă, de către o persoană necunoscută.

„Au turnat vopsea de ulei cu acetonă în compartiment. Ochii îmi ard îngrozitor. Un tren de la Moscova la Samara.

Miros de ulei în tot compartimentul. Plecarea deja întârziată cu 30 de minute. O să încerc să mă spăl.

El (n.r. - atacatorul) a strigat: Muratov, iată una pentru băieții noștri!”, a spus ziaristul, potrivit canalului de Telegram al Novaya Gazeta Europe, citat de Cotidianul.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, publicația Novaya Gazeta a anunțat că și-a suspendat apariția, până la sfârșitul războiului, ca urmare a restricțiilor impuse presei de regimul de la Kremlin, pentru a nu risca interzicerea definitivă a ziarului.

În cazul în care un organ de presă primește două avertismente din partea autorității de reglementare a comunicațiilor - Roskomnadzor - în decurs de un an, el poate fi închis printr-o hotărâre judecătorească.