Subiecte: Biserica Ortodoxă despre homosexualitate
Portret de George-Sorin Nicolae pentru ActiveNews

99 de ani de la nașterea Cuviosului Petroniu Tănase. Foarte bună lupta împotriva cipurilor, cu care diavolul vrea să fie stăpân peste întreaga Țară - scrisoarea sfântului Părinte athonit către Părintele Justin Pârvu

Vrednicul de pomenire Părintele Petroniu Tănase, fostul stareț al schitului românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos, trecut la Cele Veșnice pe 22 februarie 2011 și propus spre canonizare, s-a născut în ziua de 23 mai a anului 1914, în comuna Farcașa, județul Neamț.

Foto: Basilica și Pelerinii Curcubeici pentru Credință

Biserica Ortodoxă Română a participat la Adunarea „Consiliului Mondial al Bisericilor” cot la cot cu „Pelerinii homosexuali întru credință”. BOR stă împreună cu ei din 2013, când s-au pus bazele Coaliției Globale LGBT. Ce (mai) caută BOR în CMB?

După cum citiți în informarea CMB de mai sus, la acea întrunire s-au pus bazele grupului homosexual de „pelerini” ai Coaliției Globale LGBT. Biserica Ortodoxă Română stă cot la cot cu homosexualii în CMB din 2013!

ÎPS Teodosie, linșat pentru o declarație canonică elementară sau pentru că a criticat "căsătoria" homosexualilor? Catolicii nu se roagă la protestanți și, teoretic, PNL-iștii nu merg la ședințele PSD. Ortodocșii de ce ar face altfel?

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este victima unui linșaj mediatic pentru că a declarat ceea ce orice ortodox practicant, mai ales un ierarh, este dator să mărturisească: ortodocșii pot participa la slujbe doar în bisericile ortodoxe, neavând comuniune liturgică cu alte culte creștine.