ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O postare a lui Elon Musk pe platforma sa X (Twitter) în care ia peste picior obiceiul lui Zelenski de a cerși bani fără încetare a provocat furtună în Ucraina.

Duminică seara, Elon Musk a postat pe X (Twitter) o imagine posibil trucată cu Volodimir Zelenski, având venele de la gât și de la frunte umflate.

Dedesubt, un text acid:

 

„Când au trecut cinci minute și tu nu ai cerut un miliard de dolari ca ajutor.”

Autoritățile de la Kiev au arătat că nu știu de glumă și au arătat o iritare disproporționat de mare, având în vedere că Elon Musk nu este nici politician, nici militar, ci o persoană privată, care are tot dreptul să își exprime opiniile.

Inclusiv să ia peste picior pe cine are chef.

Mihailo Podoliak, consilierul lui Zelenski și un personaj familiar românilor din scandalul dronei de la Ceatalchioia emis un comunicat scrâșnit:

„Orice tăcere (!) sau ironie la adresa Ucrainei este astăzi o încurajare directă a propagandei ruse, care justifică violențele și distrugerile generalizate.”

(Iată o teză nouă: cine tace e Putinist!)

Ruslan Ștefaniuc, președintele Dumei de la Kiev, a încercat să fie mai subtil și să îi răspundă lui Elon Musk pe un ton asemănător folosit de acesta.

El l-a ironizat pe miliardar că „a încercat să cucerească spațiul cosmic”, dar a ajuns „în rahat până la ochi, după cinci minute, când ceva a funcționat prost”.

Ștefaniuc se referea la explozia în aer din luna aprilie a rachetei Starship, aparținând companiei SpaceX a lui Musk, la scurt timp de la lansare.

Interesant este, totuși, că Musk este și patronul unei alte companii, Starlink, a cărei rețea de sateliți a oferit un ajutor crucial Ucrainei în războiul cu Rusia.

Este drept, însă, că a existat un episod când regimul Zelenski i-a cerut lui Musk accesul la Stalink pentru a aplica o lovitură devastatoare asupra flotei ruse de la Marea Neagră, iar Musk a refuzat de teama unei escaladări a războiului. Inclusiv nucleare.

De când Musk a relatat acest episod în biografia sa, relațiile cu regimul Zelenski par să se fi stricat iremediabil.

Rămâne de văzut DACĂ și în ce condiții miliardarul va mai fi dispus să permită accesul Ucrainei la Starlink. Și care va fi efectul deciziei lui Musk asupra evoluției războiului.