ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Berlin ia în considerare să reducă alocațiile pentru așa-zisele inițiative „verzi” și să cheltuiască mai mult pentru producția de Apărare.

Vara trecută, Parlamentul german a aprobat crearea unui fond excepțional de 100 de miliarde de euro pentru Apărare.

Suma este uriașă, mai ales în condițiile gravei crize economice care lovește în prezent Germania.

Citând surse de la Berlin, Bloombergscrie acum că programul de 100 de miliarde implică „realocarea subvențiilor actuale pentru eliminarea termocentralelor pe cărbune, pentru a-i ajuta pe producătorii din industria de apărare să construiască noi unități de producție”.

Informația vine la puțin timp dupăanunțul făcut de guvernul Olaf Scholz că va livra tancuri Leopard Ucrainei.

Una dintre sursele citate de Bloomberg, care a dorit să își păstreze anonimatul, a declarat:

„Discuțiile dintre guvernul federal al Germaniei și conducerile landurilor urmăresc dotarea forțelor armate ale țării cu mai multe arme și muniție, și să creeze locuri de muncă în regiunile afectate de renunțarea la cărbune.”

La rândul său, publicația conservatoare Breitbart comentează ironic că asistăm la eșecul Marii Resetări, în condițiile în care banii destinați înverzirii planetei vor fi alocați alimentării războiului.

Marea Resetare devine Marea Bubuială. Sau avem de-a face cu o Resetare prin Bubuială?

Dar adevărata ironie a soartei este că nu au trecut nici trei ani de când Donald Trump cerea Germaniei să își majoreze cheltuielile militare măcar până la nivelul de 2% din PIB și era luat peste picior.