ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a retras un videoclip postat de un consilier al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, în care acesta declara că imigranții sunt responsabili de o creștere a nivelului insecurității și de expulzarea unor „creștini albi” la Viena.

Janos Lazar, care este șeful de cabinet al lui Orban, a denunțat cenzura din partea rețelei de socializare. Facebook a explicat că videoclipul încalcă regulile sale comunitare.

„Este multă dezordine, mizerie și gunoaie pe străzi, iar cei câțiva vienezi care mai trăiesc aici spun că infracțiunile sunt mult mai numeroase”, spune oficialul ungar.

Miercuri, un bărbat afgan a atacat o familie - tatăl, mama și fiica de 17 ani - cu un cuțit. Atacul a avut loc în parcul Praten, unul dintre cele mai cunoscute locuri din Viena.

În februarie, Facebook a luat decizia de a schimba algortimul, măsura afectând o serie de site-uri conservatoare, dar și conturi ale unor utilizatori.