ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că vârsta școlarizării obligatorii va scădea de la șase la trei ani, începând cu 2019, informează EVZ.

„Vreau să încetăm să considerăm școala maternă (numele dat grădinișei în Franța – n.r.) ca pe o opțiune”, a declarat Macron la o ceromonie.

În Franța, majoritatea copiilor sunt deja înscriși la grădiniță de la trei ani. În anul școlar 2015/2016 (ultimele cifre cunoscute), 97,6% dintre micii francezi au fost dați la grădiniță de la 3 ani, precizează sursa citată.

„Această cifră medie acoperă diverse inegalități, în spatele lor sunt practici profund diferite de la un teritoriu la altul”, a insistat totuși șeful statului. „Vreau ca prin această obligativitate, începând din toamna lui 2019, să putem corija aceste diferențe, care sunt inaccepabile”, a precizat Macron.

Și în Români, un ministru al Educație a avut această idee, dar între timp rămasă abandonată. Din păcate, astfel de tendințe totalitare, de a smulge copilul din familie cu orice preț, cât mai repede, se manifestă peste tot în lume.

Președintele Franței, ca și Președintele României, Klaus Iohannis,  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel,  Premierul Marii Britanii, Theresa May sau Premierul Italiei, Paolo Gentilon dar și președintele Comisiei Europene, Juncker,  nu au copii.