ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curții Europene de Justiție, prin care angajatorii pot interzice „portul la vedere al oricărui simbol politic, filozofic sau religios„ a declanșat furia Turciei. Aflat deja în război diplomatic cu Germania, Olanda și Austria, președintele Erdogan acuză Uniunea Europeană că a inițiat o ciocnire între Cruce și Semilună. ”În curând vor izbucni războaie religioase în Europa", îl completează șeful diplomatiei de la Ankara. 

Recep Tayyip Erdogan a criticat dur decizia Curții Europene de Justiție (CEJ) privind dreptul angajatorilor de a interzice angajaților să afișeze „simboluri religioase” la locul de muncă, despre care spune că ar reprezenta startul unei ciocniri între creștinism și islam, notează The Independent.

„Rușine Uniunii Europene. Jos cu valorile, justiția și principiile europene (...) Au inițiat o ciconire între Cruce și Semilună, nu există nicio altă explicație”, a declarat Erdogan.
 
La rândul său, ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că acțiunile liderilor europeni vor conduce la „dezintegrarea Europei și vor aduce Europa pe marginea prăpastiei”, avertizând că „în curând vor izbucni războaie religioase în Europa”, scrie Mediafax.

Erdogan a comentat și subiectul alegerilor din Olanda, spunând că premierul olandez Mark Rutte a pierdut prietenia Turciei după ce autoritățile olandeze au interzis participarea unor oficiali turci la mitinguri electorale organizate în perspectiva referendumului privind introducerea sistemului prezidențial în Turcia.