ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu glonțul eliminării trecut pe la ureche și cu o decizie a sinodalilor răsturnată pe bază de sforăraie, Vasile Bănescu, ex-purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, nu se dezminte: își continuă opera de subminare a Bisericii Naționale, din interior, cu sprijinul agenților de influență anti-ortodocși din cultul lui Zuckerberg, „Biserica” Facebook.

Adrian Papahagi declamă într-un mic delir de seară: „Există o singură Biserică a lui Hristos.

Nu mă va convinge nimeni că Sfântul Duh coboară la Tomis și la Neamț, dar nu în biserica [papală - n.n.] ridicată peste moaștele Sf. Apostol Pavel în afara zidurilor Romei, că Iisus e doar în mijlocul lui Simion, Târziu și Șoșoacă, nu și între credincioșii care știu toată liturghia pe de rost la [biserica catolică - n.n.] Santissima Trinità dei Pellegrini, că Maica Domnului se îndură înspre kaghebiștii Putin și Chiril, dar nu înspre bătrânele pioase care i se închină unde sunt eu acum, la Tivoli.”
, a scris pe Facebook Șoșoacă cu bărbuță, partenerul politic al LGBT-istei penale Monica Macovei, alias Ady de la Vatican, în continuarea campaniei Grupării Bănescu-Preda-Baconschi, din care face și el parte, de „unificare” a pascaliei și, iată, deziderat „universal”, chiar și a bisericilor catolică și ortodoxă.

„O evidență sfidată doar de cei ce nu mai au acces decât la ritualism sterp și filetism inept”, a comentat imediat clona lui Patapievici de la Patriarhie, Vasile Bănescu, la enormitatea eretică răspândită de reflecția cu barbișon a lui Șoșoacă 2 din oglinjoara care îl vede cel mai tare din țară, lume, univers.

CAPTURĂ-FOTO:

„Doar Biserica Ortodoxă Română poate avea un purtător de cuvânt care contrazice pe față Crezul ortodox, și nimeni nu-l poate atinge.

Acum sunt 100% convins că în instituția Bisericii sunt de fapt doua instituții paralele. Una oficială, de formă, și alta din umbră, intangibiă, care conduce de fapt.

Un real "deep state" bisericesc.”, a replicat pe pagina personală un preot de duh din Timișoara, Părintele Dorian Oprișor, care făcuse și o altă observație interesantă după răsucirea cu 180 de grade a deciziei Sinodului în privința lui Bănescu:

„Se pare că avem și noi "Arafatul" nostru, de care nimeni nu se poate atinge, orice "partid" ar guverna.

Straniu, dubios și înfricoșător lucru, că în urma strigătelor norodului și ale clerului, acest sinistru personaj, Vasile, este de neatins.”

Închiderea parțială a guriței încireșate a fostului primadon de la Patriarhie este apărată însă de mai vechiul lui aliat anticreștin CTP, stahanovistul Pravdei din perioada Mineriadei, pentru care a îndrăznit să-l lovească peste față, cu mănuși de latex, chiar pe Preasfințitul Ignatie, nu fără a primi la rândul lui două peste bot.

„Omul poate fi un monstru la orice vârstă”, scrie CTP-istul CCCP-ist cu referire la IPS Teodosie, înalt ierah al BOR - imprecație rămasă fără răspunsul potrivit din partea noului „Birou de comunicare în curs de reorganizare al Patriarhiei”, respectiv al Cancelariei Sfântului Sinod, for suprem al BOR atacat la tractoretă de CAP-ist pentru apărarea vătafului Bănescu.

Sf. Sinod al BOR a aplicat un principiu mai tare decât Biblia și învățăturile părinților fondatori ai creștinismului: alifie peste furuncul, nu bisturiu. E o regulă a Mafiei și partidelor, preluată de Godporație: mai presus de orice, să nu sufere daune imaginea ORGANIZAȚIEI în ochii publicului.

Așa s-a ajuns, în urma ședinței de pedepsire a lui Îpîs Teodosie, care n-a pățit nimic, să i se închidă gura lui Vasile Bănescu. Diagnosticele precise, în termeni de etică teologică, puse public vorbelor și faptelor lui Teodosie de către purtătorul de cuvânt al BOR, au fost considerate mai periculoase pentru Biserică decât idioțiile agresive debitate de preaînaltul....”, scrie colhoznicul dezlănțuit, umplând de spume ecranele „Bisericii” Facebook de la care se revendică și unde „predică” și el, alături de ceilalți confrați din lanul de știuleți ai Cooperativei BPPB.

E bine că nenumitul nedemis, cangrena cărnoasă curcubitacee dicotiledonată care amenință să sufoce într-o zi locatarii din Dealul Patriarhiei, are un asemenea vajnic apărător mumos ca din dosul revistei Bezbojnic scos.

Iată că „câinele Patriarhului” are și el un cățeluș. Turbat, așa cum îl știm și cu colții tociți de la câți licurici mai mari sau mai mici a înghițit de-a lungul carieriei sale de tablagiu proletgurist.

Propaganda pentru „Biserica Universală” a Cooperativei de producții new-age-iste BPPB se duce însă nu numai pe zidurile „Bisericii” Facebook ci chiar și în studiourile Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române, după cum am mai arătat de altfel.

Același moderator care îl lansa într-un dezmăț ezoterist pe înșelatul și înșelătorul Dorel Vișan i-a suflat în foale lui Adrian Papahagi, cu un discurs „universalist” despre Unirea Bisericilor și binefacerile Uniunii Europene pentru România. Fidel matroanei lui, LGBT-ist Monica Macovei, fondatoare și membră de onoare a asociației homsexualiștilor ACCEPT, Șoșoaca cu barbișon a uitat să menționeze ideologia otrăvitoare cu care împroașcă Bruxelles-ul copiii României și valorile naționale, ca să nu mai amintim și de dictatura covidistă, cenzura de tip sovietic sau rescrierea orwelliană a istoriei.

E clar pentru oricine că dacă toți vidanjorii traseiști din UTC-GDS-PDL-PMP-PNR-M10-USR-PLUS-REPER, între care se numără și „masivii” teologi-jacuzzi, ar pune-o de-un partid, nu ar putea să-l intituleze decât Mișcarea UE, cu acronimul cuvenit. După cum se vede, de altfel, în filmarea de mai jos.

Ca un plus „binevenit”, dacă vreți să vă abonați la canalul Trinitas, pentru a nu pierde cumva vreo e-misiune cu membrii și cvapreședinții partidului în cauză, televiziunea Patriarhiei ne oferă și posibilitatea de a deveni „Îngeri”, „Arhangheli” sau „Serefami”, și toate acestea pentru prețul minim de 2.99$, 6.99$ sau 9.99$ pe lună. Chiar ieftin!

CAPTURĂ-FOTO:

După nerozia cu Codul QR pe turla Pantocratorului și Icoana Maicii Domnului de la Catedrala Mântuirii Neamului - blasfemii care, slavă Domnului, au căzut! -, noua tâmpenie a echipei de tip trotinetist-progresist care bântuie coridoarele instituției de la poalele Dealului mai că ne înspăimântă.

Alături de brigăzile de nepomenitori și hulitori ai BOR din exteriorul ei, echipa din interiorul Patriarhiei parcă face treabă și mai bună și mai mare. VIDEO: