ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:53 Paul Hitter și-a primit contul înapoi. Vineri dimineață, pictorul a putut să-și acceseze din nou contul de facebook, ocazie cu care a lăsat prietenilor săi următorul mesaj:

 

„Buna ziua si bine v-am regasit! Am multe sa va povestesc! Am revenit pe Facebook, dupa un report, pe care sincer sa fiu l-am luat cam pe drept. Povestea asta ne va arata la ce nivel de Paranoia am ajuns in societate. Acum cateva zile, vazand ruptura enorma din societatea Romaneasca, mi-a venit ideea unui soi de happening online. Mi-am clonat contul! Am mai deschis un cont, cu aceeasi poza de profil, dar color.Acolo ma numeam Paul Hipster si postam numai chestii de pe Hoitnews, si eram pro Iohannis.Deja prieteni vechi care se dezisesera de mine si de ideile mele, erau gata pentru Marea Impacare, acolo eram "bun", primeam deja felicitari ca am ales "barca lor sa vaslim impreuna"...penibil. Oricum aveam de gand ca Paul Hipster sa se certe cu Paul Hitter, unul sa il injure pe celalalt si vice versa. Ca sa multumim pe toata lumea.. Partea nasoala e ca cineva mi-a dat report la acel cont imediat, ca fiind un cont fals.. Cineva de "buna credinta", care s-a speriat vazand ca Paul Hipster posteaza pro Iohannis. Vazand asta si nedorind sa periclitez "happeningul", am trimis buletinul si contul s-a redeschis. Apoi, a doua zi, cineva din tabara Pro Iohannis, vazand contul meu normal, de pe care scriu si acum, s-a gandit probabil ca a fost atacat de Putin si Hackerii rusi, si preluat. Asa ca mi-a dat report pe acest cont.
 
Atunci vazand ca nu merge cu arta si happeningul pe Facebook, am inchis contul Paul Hipster pro Iohannis (Iohannis imi pare rau- chiar am incercat- am sa iti dau banii de campanie inapoi- glumesc) si am trimis 5 mii de acte la Facebook ca sa dovedesc ca eu sunt adevaratul si realul Paul Hitter. Si revenind la Romania. Frateee, este nebunie generala! Teorii ale transpiratiei peste tot. Ca sa lamurim niste lucruri...caci aud de vre-un an de zile tot felul de chestii despre mine. Vocea aceea a barfei, aia de care si Amza Pellea radea in sketchul cu omul care face oua, spune despre Paul Hitter urmatoarele: 
1. Sunt PSDist 
2. Sunt Tigan
3. Sunt Nazist :))) da clar...tigan nazist 
4. antisemit :))) vezi mai sus...PSDist nazist tigan
5.bozgor :)) aici da sunt un pic ca tata e
6. Legionar :)) bozgor legionar. deci pe jumate sunt separatist maghiar, si cealalta jumatate este Nationalista Romana
7. Omul lui Putin...recapitulam: maghiar, legionar, PSDist, tigan bozgor, antisemit, - nu va cam da cu virgula?
8. Sexist - va dati seama, am o sotie minunata si o fiica de care sunt mandru...deci cel mai Sexist din curtea scolii!!! Mi-a dat Dumnezeu pedeapsa boss
9. Platit de BOR acuma na, daca m-as duce la Yoga si chestii din astea mai New Age, filosofii orientale , ar insemna cumva ca insusi Dalai Lama ma plateste?

Ca sa conchid: PSD m-a umplut de bani, deja stau cu Sebi Ghita pe o insula in Pacific si bem cocktailuri servite de negrese lascive. Din cand in cand merg la restaurantul La Copac- adevarat cuib de legionari unde au mitraliere, grenazi, steaguri cu necuratul, din cand in cand imi dau dintii de aur jos ca sa pot manca mai bine, de fapt sunt nepotul lui Hitler dar mi-am schimbat numele, am prajit cam 500 de evrei din Pascani zilele trecute, eu insumi am desenat steagurile secuiesti si conduc parada de 15 martie, Il am pe Horia Sima tatuat pe mana dreapta, Putin vine odata pe saptamna aici in Pantelimon, cu un avion psihotronic, sa bem vodca si sa mancam peste uscat, bineinteles geanta cu ruble sta pe masa intre noi, pe nevasta-mea o bat zilnic dar nu are curaj sa spuna, iar pe fimea am renegat-o si o tin in genunchi la colt pe coji de nuca 10 ore pe zi, iar cu Daniel? Pfff, pai la catedrala Mantuirii neamului, tocmai imi construieste un apartament cu jacuzii si terasa care da spre Palatul Parlamentului, acolo ne vom face de cap cu coca si prostituate. E clar acum? Si lucrez si pentru SRI bai nene. Sau era SIE? nici eu nu mai stiu, da ii intreb ca trebuie sa ajunga din moment in moment!”
 
Știrea inițială 

 

În momentul în care a dorit să-și acceseze contul de facebook, joi dimineață, Paul Hitter s-a trezit cu mesajul „Ne pare rău, acest conținut nu este disponibil momentan”.

Artistul a fost reclamat de mai multe persoane la administratorii facebook, mai ales după ce a criticat vehement, protestele anti-guvernamentale din ultimele zile. Paul Hitter era urmărit de câteva mii de persoane, iar conținutul publicat de acesta era critic cu serviciile de informații și președintele Iohannis.

Contactat de ActiveNews, Paul Hitter a confirmat că a fost raportat la facebook și că întâmpină probleme în recuperarea contului.

„Am primit un email în care se spunea că de fapt contul este proprietatea altcuiva și mi-au cerut să demonstrez că e al meu. Am trimis copie după buletinul de identitate și mi-au zis că nu e bună. Am trimis și după pașaport și tot degeaba. Nu știu ce vor de la mine. Probabil am deranjat în ultima vreme și n-au găsit altceva decât chestia asta cu identitatea, care e aberantă”, a declarat artistul pentru ActiveNews.

Paul Hitter s-a dovedit o voce puternică în societatea românească, acesta criticând atitudinile publicului și după evenimentele din clubul Colectiv.

Recent, Hitter a anunțat că boicotează banca Reiffeisen, după ce președintele acestei organizații s-a implicat în protestele din București. Artistul a refuzat să expună în Norvegia, în semn de protest față de tratamentul Barnevernet aplicat familiei Bodnariu. Pentru pozițiile sale principiale, Paul Hitter a fost felicitat în scris de către Patriarhia Română.

Paul Hitter este și un editorialist incisiv, articolele sale publicate pe siteul ActiveNews putând fi citite aici.

Rețeaua Facebook a mai fost acuzată de cenzură, după ce regizorul Iulian Capsali s-a trezit cu contul și pagina suspendată chiar în mijlocul unei conversații.

„Stăteam de vorbă cu cineva, când m-am trezit cu mesajul acesta: pagina această nu este disponibilă. Este incredibil ce se întâmplă, nici măcar nu m-au anunțat ca să mă pot apăra. Să știu ce acuze mi se aduc, deși bănuiesc că în spate se află dictatura corectitudinii politice. Cine nu este pe linia ideologică oficială este redus la tăcere. Am o poziție intransigentă în privința apărării familiei, ceea ce sigur că nu cadrează cu ideologia oficială, dominantă. a vremii.


Practic, m-au luat direct în dubă și m-au aruncat în arest, cam ca pe vremuri. Se pare că ne întoarcem într-o vreme de tristă amintire. Acuzațiile le aflăm mai târziu și oricum nu mai contează. În orice caz, nu mă voi lăsa", a spus la vremea respectivă regizorul, pentru ActiveNews.