ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în trecut a avut contul de Facebook suspendat în mai multe rânduri, iată că acum rețeaua de socializare a decis să șteargă o postare a lui Paul Hitter în care artistul critica legea vaccinării obligatorii.

„Cenzura din nou!!!! Am scris doar ceva impotriva vaccinului.atat. mi-au sters postarea deoarece ....deoarece ce? Ce standarde nu respecta???”, a scris Paul Hitter pe pagina sa de Facebook.

În continuare, acesta a postat și o poză cu mesajul primit de la Facebook, alături de postarea sa legată de legea vaccinării.

 

 

Paul Hitter s-a dovedit o voce puternică în societatea românească, acesta criticând atitudinile publicului și după evenimentele din clubul Colectiv.

În urmă cu două luni, Hitter a anunțat că boicotează banca Reiffeisen, după ce președintele acestei organizații s-a implicat în protestele din București. Artistul a refuzat să expună în Norvegia, în semn de protest față de tratamentul Barnevernet aplicat familiei Bodnariu. Pentru pozițiile sale principiale, Paul Hitter a fost felicitat în scris de către Patriarhia Română.

Paul Hitter este și un editorialist incisiv, articolele sale publicate pe siteul ActiveNews putând fi citite aici.

 

Rețeaua Facebook a mai fost acuzată de cenzură, după ce regizorul Iulian Capsali s-a trezit cu contul și pagina suspendată chiar în mijlocul unei conversații.

„Stăteam de vorbă cu cineva, când m-am trezit cu mesajul acesta: pagina această nu este disponibilă. Este incredibil ce se întâmplă, nici măcar nu m-au anunțat ca să mă pot apăra. Să știu ce acuze mi se aduc, deși bănuiesc că în spate se află dictatura corectitudinii politice. Cine nu este pe linia ideologică oficială este redus la tăcere. Am o poziție intransigentă în privința apărării familiei, ceea ce sigur că nu cadrează cu ideologia oficială, dominantă. a vremii.


Practic, m-au luat direct în dubă și m-au aruncat în arest, cam ca pe vremuri. Se pare că ne întoarcem într-o vreme de tristă amintire. Acuzațiile le aflăm mai târziu și oricum nu mai contează. În orice caz, nu mă voi lăsa", a spus la vremea respectivă regizorul, pentru ActiveNews.